• Načítám...
>

Výstavba záchranné stanice pro zvířata se prodraží

  • 26. září 2022,
  • 17:28,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Vedení Prahy nechá postavit novou záchrannou stanici pro volně žijící živočichy. Výstavba nového, modernějšího areálu vyjde na téměř čtvrt miliardy korun. Záchranná stanice v Jinonicích, kterou spravují Lesy hl. m. Prahy, se tak dočká zcela nové podoby.

Reklama

O zhruba 45 milionů korun se prodraží plánovaná výstavba nové Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, která se nachází v Jinonicích. Nový areál vedení Prahy schválilo už před rokem. Zdražení z 270 milionů korun na 315 výstavbu postihlo kvůli nárůstu cen energií i materiálu.

"Hygienici a hasiči si tam dali požadavky na poměrně značné množství různých nerezových věcí. Ty klece, aby se snadno čistily, mají být z nerezu a vzhledem k tomu, že zrovna ta ocel stoupla hodně, tak se ta cena trochu navýšila," řekla Jana Plamínková - náměstkyně primátora hl. m. Praha.

Ať už jde o poraněné muflony, labutě nebo ježky, většina z nich končí v Jinonicích, kde se záchranná stanice nachází. Zázemí místních ošetřovatelů je ale dlouhodobě nevyhovující. 

"Počet těch živočichů, o které se stará, stále stoupá, tak je absolutně nezbytné, aby se přemístila do těch nových definitivních prostor, protože to, v čem tam oni pracují a zachraňují ta zvířata, je absolutně nedůstojné, jsou to takové provizorní kontejnery," řekla Jana Plamínková - náměstkyně primátora hl. m. Praha.

Výstavba nového areálu by tak měla začít v horizontu několika týdnů a trvat by měla déle než rok.

"Budou tam umístěny léčebné voliéry, veterinární ošetřovna, operační sál, JIPka, přípravna krmiv, izolace, ale také zázemí zaměstnanců," řekla Jana Plamínková - náměstkyně primátora hl. m. Praha.

Moderní zázemí záchranné stanice by mělo vyrůst na jejím dosavadním působišti - tedy v pražských Jinonicích. Hotovo by podle předpokladů mělo být v roce 2024. Do té doby budou zvířata v nouzi ošetřována v Ďáblicích, kde bude záchranná stanice fungovat v provizorním stanovišti při tamní lesní školce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu