• Načítám...
>

Hlavní dostih klusáků ovládl kůň Dean Les Jarriais

  • 3. října 2022,
  • 10:35,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Devítiletý kůň Dean Les Jarriais v sulce s německou amatérkou Julií Wiesnerovou překvapivě zvítězili v hlavním klusáckém dostihu Prix du Trotteur Francais XII. Na rozmáčené půdě dvojice vybojovala 60 tisíc korun.

Reklama

V šestihlavém poli hlavního klusáckého dostihu pro tříleté a starší francouzské klusáky zvítězil devítiletý ryzák Dean Les Jarriais v sulce s německou amatérkou Julií Wiesnerovou. 

,,Bylo to velmi jednoduché. Prostě jsme šli dopředu. Jsem velmi šťastná," řekla Julia Wiesnerová - žokejka amatérka.

V dostihu na 2 100 metrů dvojici se startovním číslem 1 nezastavilo deštivé počasí ani rozmáčená půda. Přesto byl jejich triumf pro mnohé překvapením.

"Je to amatérka a překvapivé to bylo, protože jezdkyně za koněm seděla poprvé, protože jeho trenér a stálý jezdec museli jezdit v Německu," řekl Jaromír Tihelka - předseda Dostihové komise.

Wiesnerová s devítiletým ryzákem si tak v hlavním dostihu sobotního klusáckého mítinku ve Velké Chuchli vybojovali zajímavou finanční odměnu.

"Na naše poměry je hodně veliká, protože je to 60 tisíc dotace a prvnímu 24 tisíc. Dotace českých dostihů se pohybují okolo 30, mimo těch klasických dostihů, jako je derby a jarní ceny," řekl Jiří Kněžourek - člen Dostihové komise.

Celkově sobotní dostihové odpoledne nabídlo zajímavou sportovní podívanou a letos klusácký seriál ještě nekončí. Na programu jsou další 3 klusácká utkání. To nejbližší se uskuteční 15. října v Bravanticích, další dva dostihy se pak poběží 29. října a 17. listopadu. A to opět na závodišti ve Velké Chuchli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu