• Načítám...
>

SPOLU a Piráti budou nadále vyjednávat

  • 4. října 2022,
  • 14:43,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Koalice Spolu a Piráti v Praze budou dál jednat. To je krátké shrnutí výsledků druhého kola povolebního vyjednávání. Zástupci stran si vzájemně potvrdili, že mají zájem jednat o koalici a diskutovali rovněž o programu a o postupu v dalších povolebních vyjednáváních s cílem najít to nejlepší řešení pro budoucnost hlavního města. Na tento týden má koalice Spolu naplánované ještě schůzky s dalšími subjekty, které se dostaly do zastupitelstva Prahy, tedy Prahou Sobě a hnutím ANO.

Reklama

Koalice Spolu a Piráti v Praze budou dál jednat. To je krátké shrnutí výsledků druhého kola povolebního vyjednávání. Zástupci stran si vzájemně potvrdili, že mají zájem jednat o koalici a diskutovali rovněž o programu a o postupu v dalších povolebních vyjednáváních s cílem najít to nejlepší řešení pro budoucnost hlavního města. Konkrétní dohody zatím ale uzavřené nebyly.

"Na tom začátku musím konstatovat, že každé jednání s Piráty je velmi obtížné, protože jejich rozhodnutí jsou údajně vázána na to, že až bude smlouva podepsána, tak si jí nechají schválit fórem pirátským, to znamená, že všechny dohody, které děláte, jsou takové jakoby na vodě. Ale v každém případě jsme se posunuli dál, protože ta naše snaha byla skutečně naprosto jednoznačná. My chceme hovořit o programu a o tom, jak bude magistrát fungovat, nechceme hovořit o podmínkách, personálních otázkách, to, co nám Piráti nastolili v tom prvém jednání," řekl Bohuslav Svoboda, kandidát na primátora.

Mezi předloženými programovými prioritami byla například stavba pražského okruhu, ale řeč byla také o návrzích auditů - například v metru D či v některých městských společnostech.

"Oni to vyslechli a řekli k tomu několik poznámek, ale nic zásadního. Dohodli jsme se na tom, že na našem příštím setkání oni předloží nějaké své návrhy, co považují za zásadní a principiální, za podstatné. Myslíme si, že bychom se díky tomu mohli možná posunout kousíček dopředu v tom, abychom měli jasno, co která strana preferuje a co je pro ní podstatné," řekl Bohuslav Svoboda, kandidát na primátora. 

Na tento týden má koalice Spolu naplánované ještě schůzky s dalšími subjekty, které se dostaly do zastupitelstva hlavního města, tedy Prahou Sobě a hnutím ANO.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu