• Načítám...
>

Hlavní město představilo novinky k parkování

  • 14. října 2022,
  • 12:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město společně s Technickou správou komunikací (TSK) představilo Pražanům a návštěvníkům metropole nové informační webové stránky pro parkující a nový parkovací portál pro správu parkovacích oprávnění. Postupně nahradí starší a uživatelsky již nepříliš přívětivé stránky parkujvklidu.cz.

Reklama

Hlavní město společně s Technickou správou komunikací představilo Pražanům a návštěvníkům metropole hned několik novinek týkajících se parkování. Cílem je usnadnit vyřízení parkovacího oprávnění či například platbu za krátkodobé parkování.

"Nejedná se přímo o změny v parkování, stále platí systém zón a placeného stání, to znamená, že stále máme fialové, oranžové a modré zóny tak, jak jsou řidiči zvyklí. Velkou změnou je připravený nový web, který najdou Pražané na parking.praha.eu, to jsou nové webové stránky. Z těchto nových webových stránek mohou platit jak jednorázové parkovné, tak si také mohou prodlužovat a pracovat v těch osobních stránkách uživatele. To znamená, že tak jak jsou Pražané zaregistrováni, pokud mají dlouhodobé parkování jako rezident nebo abonent, tak zde došlo k úpravě a zjednodušení tohoto systému," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Systém je nově napojený také na bankovní identitu, což zejména rezidentům usnadní vyřizování parkovacích oprávnění.

"Další novinkou, která již začala platit, je, že mohou krátkodobé parkování řešit formou záložky, která je PID Lítačka. V tomto systému jsme správcem této části, aby Pražané mohli toto využívat a nemuseli stahovat další složité aplikace. Jednak my samozřejmě jednáme i s dalšími dodavateli těchto služeb, to znamená s třetím subjektem, protože příkladně cizinci by si museli stahovat naše české aplikace a proto s dalšími jednáme o tom, že bychom byli součástí těchto systémů," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Další novinkou, která se objeví v ulicích metropole, jsou nová monitorovací vozidla. Jejich úkolem bude mimo kontroly zón placeného stání nově sledovat i závady na komunikacích, jako jsou výmoly nebo závady na dopravním značení. To výrazně zrychlí a zkvalitní identifikaci vad i proces jejich nápravy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu