• Načítám...
>

Lampionový průvod prošel pražskou zoo

  • 24. října 2022,
  • 16:33,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Opět po roce prošel pražskou zoologickou zahradou lampionový průvod. Ten se konal u příležitosti jednoho z nejznámějších a nejbarvitějších indických svátků Diwali.

Reklama

Opět po roce prošel pražskou zoologickou zahradou lampionový průvod. Ten se konal u příležitosti jednoho z nejznámějších a nejbarvitějších indických svátků Diwali.

"Dnes v Zoo Praha slavíme Diwali, což je indický svátek světel, je to už tradiční akce Zoo Praha, už ji chystáme asi 7 nebo 8 let a každý rok za účasti velkého zájmu veřejnosti. Každý rok přijdou stovky lidí jako ostatně i dnes. Máme přichystanou speciální akci. Pokud přijdete s lampionem, s led lampionem nikoliv se svíčkou, můžete do Zoo Praha za jednu korunu. Takže je o to zájem," řekl Filip Mašek, tiskový mluvčí Zoo Praha.

Lampionový průvod se vydal na svou trasu od vzdělávacího centra. Odtud pokračoval dál skrz spodní část zoo, poté vyhlídkovou cestou – Zakázankou na Oboru.

"Projdeme půlkou zoologické zahrady a skončíme u slonů, protože ten svátek slavíme právě kvůli nim. Každé zvíře se snažíme představit v nějakém kulturním kontextu a právě sloni indičtí hrají poměrně významnou roli v indické mytologii, takže ta souvislost je tam jasná. Jakýmsi vyvrcholením toho průvodu je potom světelná show, která proběhne ve dvou turnusech. To je vždy taková třešnička na dortu. Každý rok je trošku obměněná, takže tento rok teprve uvidíme, co si přichystali," řekl Filip Mašek, tiskový mluvčí Zoo Praha.

Do konce letošního roku slibuje pražská Zoo ještě několik zajímavých akcí. Jejich přehled včetně všech informací k aktuální otevírací době najdete na webu zahrady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu