• Načítám...
>

Blíží se pražský veletrh středních a vyšších odborných škol

  • 8. listopadu 2022,
  • 8:16,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Přihlášky na střední školy se sice budou odevzdávat až v únoru, o vhodné škole je ale třeba začít uvažovat už teď. Přinejmenším proto, aby se budoucí uchazeči včas připravili na přijímací zkoušky. Vhodné je navíc promyslet také to, co od nich škola bude během studia očekávat. A přesně na tohle absolventům základních škol odpoví pracovníci i studenti z více než 130 středních a vyšších odborných škol.

Reklama

Po dvou letech odmlky kvůli pandemii koronaviru se v Praze znovu uskuteční veletrh středních a vyšších odborných škol. V Kongresovém centru si tak žáci závěrečných ročníků základních škol budou moci vybírat, kde by chtěli studovat. 

"Veletrh je primárně určen pro děti v osmých a devátých třídách a jejich rodiče a samozřejmě výchovné poradce a kariérové poradce, protože tam na jednom místě uvidí oborovou nabídku středoškolského studia na území hlavního města Prahy," řekla Lenka Němcová - ředitelka Odboru školství, mládeže a sportu hl. m. Prahy.

Schola Pragensis je dlouholetý veletrh středních a vyšších odborných škol na území hlavního města. Na veletrhu jich letos bude zastoupeno více než 130.

"A to nejen škol, které zřizuje hlavní město, ale i škol jiných zřizovatelů," řekla Lenka Němcová - ředitelka Odboru školství, mládeže a sportu hl. m. Prahy.

Veletrh se bude konat v prostorách Kongresového centra v Praze na Vyšehradě. Sedmadvacátý ročník proběhne ve třech dnech. 

"Po té polovině Kongresového centra jsou postavené jednotlivé stánky, stánky škol, kde si každá škola prezentuje svou školu. Prezentují obory vzdělání, které učí, prezentují různé volnočasové aktivity, které škola nabízí. Většinou v posledních letech prezentovali žáci, protože ti mají samozřejmě k žákům blíž, ale jsou tam pochopitelně s nimi učitelé, aby mohli podávat zasvěcenější nabídky," řekla Lenka Němcová - ředitelka Odboru školství, mládeže a sportu hl. m. Prahy.

Pokud byste návštěvu Kongresového centra nestihli, nezoufejte. Veletrh totiž letos vůbec poprvé poběží současně jak prezenčně, tak i online. A to na portálu školství www.prahaskolska.eu. Tady se školy budou prezentovat až do 28. listopadu.

"Můžeme návštěvníky přivítat ve čtvrtek a v pátek, to znamená 24. a 25. listopadu, vždy od 9 do 18 hodin. A v sobotu, to je 26. listopadu, od 9 do 15 hodin," řekla Lenka Němcová - ředitelka Odboru školství, mládeže a sportu hl. m. Prahy.

V Kongresovém centru samozřejmě nebudou chybět ani stánky s občerstvením. Slavnostní zahájení pro vystavovatele a významné návštěvníky proběhne ve čtvrtek 24. listopadu od 13 hodin v severním sále.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu