• Načítám...
>

Divadlo Kalich láká na muzikál plný písní Hany Zagorové

  • 19. listopadu 2022,
  • 18:32,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Muzikál Biograf láska v pražském Divadle Kalich přináší hity Hany Zagorové. Představení je beznadějně vyprodané až do poloviny roku 2023. Diváci aplaudují po každé písni.

Reklama

Muzikál Biograf láska patří k divácky nejoblíbenějším představením pražského Divadla Kalich. Možná i proto, že zdánlivě obyčejný příběh tří kamarádek, z nichž každá prožívá zklamání, radost i lásku, je protkán 23 písněmi legendární zpěvačky Hany Zagorové.

"Jsou to písně vždy velmi chytré, z nějakého životního okamžiku. Vždy jsou v konkrétním okamžiku v životě člověka, který může zažít kdokoli z nás a díky tomu mají ty písně obrovský, dramatický, jevištní náboj. Věřím tomu, že když je člověk jen správně pochopí a zasadí do správné situace, tak aby správně vyzněly, tak se zpívají samy," řekl Jan Kříž - režisér muzikálu Biograf Láska.

Tvorba charakteristik hlavních postav se odvíjela od repertoáru oblíbené zpěvačky. Ten byl podle režiséra muzikálu Honzy Kříže neobvykle pestrobarevný. V muzikálu i proto vystupují hned tři hlavní hrdinky.

"Každá je jiná, každá zastává trošku jinou část té osobnosti Hanky a toho jejího repertoáru, opravdu od lehounkých písní až po takové zadumané a filosofické, krásné, hluboké písně," řekl Jan Kříž - režisér muzikálu Biograf Láska.

"Písně Hany Zagorové jsou malé příběhy, což nám dává velkou možnost na jevišti vytvářet něco opravdu krásného. Za to jí nikdy nepřestaneme být vděční," řekla Marie Křížová - představitelka manželky movitého manažera.

Samotný repertoár Hany Zagorové pak ovlivnil i zdánlivě jednoduchý příběh muzikálu.

"Je to příběh tří kamarádek, je to jasně vidět, jsme tady všechny tři. Jsou to nejlepší kamarádky, každá prožívá svůj příběh, každá má své trápení a své radosti a společně to sdílí," řekla Marie Křížová - představitelka manželky movitého manažera.

"Já za sebe musím říci, že se v tom určitě každá z žen, když jste se ptal na divačky, určitě najde, protože ty problémy jsou velmi civilní, jsou normální a prožíváme je dennodenně každá," řekla Michaela Tomešová - představitelka novinářky Alčy.

"Vy jste řekly úplně všechno," řekla Kateřina Bohatová - představitelka majitelky kavárny Biograf láska.

V muzikálu se samozřejmě objevují i mužské role. Jednu z nich si zahrál herec Roman Tomeš. I on si písně devítinásobné Zlaté slavice užívá.

"Písničky Hanky Zagorové jsou krásné právě v tom, že na mě působí šansonově, že je tam kladen důraz na text, na emoce. Navíc jsem vyrůstal na písních Hanky Zagorové, protože moje maminka, když jsem byl malý, tak si pravidelně pouštěla její písně, takže já jsem na tom odkojený dokonce. Pro mě je to za odměnu," řekl Roman Tomeš - představitel nevěrného Alexe.

Muzikál Biograf láska je pohlazením po duši, kde se i vážným životním situacím diváci zasmějí. Skvělé pěvecké výkony navíc potvrzují diváci, kteří na představení, které jsme měli možnost navštívit, aplaudovali po každé písni. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu