• Načítám...
>

Vánoční strom dorazil na Staroměstské náměstí

  • 22. listopadu 2022,
  • 3:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Dominantou letošních vánočních trhů na Staroměstském náměstí bude více než dvacetimetrový smrk. Ten do metropole dorazil po absolvování přibližně 150 kilometrů dlouhé cesty v noci z pondělí na úterý.

Reklama

Dominantou letošních vánočních trhů na Staroměstském náměstí bude více než dvacetimetrový smrk. Ten do metropole dorazil po absolvování přibližně 150 kilometrů dlouhé cesty v noci z pondělí na úterý.

"Doprava proběhla bez problémů a v tuto chvíli nás čeká ten rozhodný okamžik, kdy ho rozvážeme, ty stažené větve, které jsou zabezpečené každá zvlášť na tu přepravu a zpět ho vztyčíme do té svislé polohy prostřednictvím jeřábu. Využíváme připravené dvoumetrové šachty, která je v dlažbě Staroměstského náměstí zabudována napevno, v letních měsících je kryta poklopem a co se týče statického zabezpečení, tak po té nehodě, která byla asi před 15 lety, kdy se stromeček vlivem silného větru zlomil v té horní části, tak se standardně kotví ve dvou výškách třemi ocelovými lany," řekl Tomáš Jílek, předseda představenstva THMP.

Strom bude v následujících dnech ozdoben a o víkendu se poprvé rozzáří.

"Je to po dlouhé době svobodná část roku, kdy můžeme ven, můžeme na vánoční trhy, tak my jsme zvolili takové české skromnější zdobení, bude v barvách Magistrátu hlavního města Prahy, to znamená ve žluté, kterou ale evokujeme zlatou a červené. Ozdobí ho klasické vánoční koule a zejména ta drobná světélka, která reprezentují 6, 5 kilometrů vánočního řetězu," řekl Tomáš Jílek, předseda představenstva THMP.

Po skončení vánočních trhů čeká strom cesta do středního odborného učiliště, kde bude podobně jako v předchozích letech zpracován na nábytek pro domovy seniorů. Větve pak poslouží zvířatům v pražské zoo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu