• Načítám...
>

Živý vánoční stromeček nemusí být pouze jednorázový

  • 23. listopadu 2022,
  • 12:34,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

V úterý 22. listopadu odstartoval prodej vánočních jedliček s budoucností. Jedná se o malé jedličky v květináči, které nejsou na první pohled sice tak líbivé, ale mohou dělat radost delší období, než pouze to vánoční. Letos je přichystáno tisíc kusů stromečků.

Reklama

Nesplňují tradiční parametry dokonalého vánočního stromu. Nemají ideální velikost ani tvar, ale mají jednu ohromnou výhodu, nemusí po Vánocích skončit u popelnic. To jsou vánoční jedličky s budoucností.

"Jedlička je stará 2 - 3 roky, pochází z naší hájovny z Čimic, kde byla vypěstována. Je to Abies alba, jedle bělokorá, je to naše původní rostlina," řekla Lenka Zimelová - vedoucí prodejny.

Tyto zhruba půlmetrové stromečky již šestým rokem v rámci svého projektu prodávají Lesy hl. m. Prahy.

"Jedlička stojí 150 korun, můžeme ji zakoupit v zahradnictví Ďáblice, na všech hájovnách Lesů hl. m. Prahy a v ekocentru ve Kbelích v Pralese," řekla Lenka Zimelová - vedoucí prodejny.

Projekt je určen pro všechny, kteří nevybírají podle vzhledu a chtějí přispět k tomu, aby tu pražské lesy zůstaly i pro další generace.

"Každý rok se zájem lidí o stromečky zvyšuje a zhruba se prodá každý rok 500 kusů," řekla Lenka Zimelová - vedoucí prodejny.

Kromě stromku s koupí obdržíte i návod, jak se o jedličku starat.

Zakoupenou jedličku mějte co nejdéle mimo vytopený byt, třeba na zahradě nebo balkóně. Přesunout dovnitř můžete přibližně dva dny před Štědrým dnem do nejchladnější místnosti, protože její cesta za teplem musí být postupná.

Doma je potřeba jedličku pravidelně zalévat, aby zemina byla neustále vlhká.

"O svátcích rostlinu můžeme zasadit buď na vlastní zahradu a nebo ji můžeme vrátit zpět do přírody a to znamená, že prvního dubna ji budeme sázet v Kunratickém lese všichni společně. Všichni zákazníci, kteří si jí zakoupili," řekla Lenka Zimelová - vedoucí prodejny.

Vzhled těchto jedliček mnoho lidí označuje sice za "punkový", ale o vůni jehličí, která k Vánocům neodmyslitelně patří stejně jako cukroví nebo dárky, vás nepřipraví. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu