• Načítám...
>

Národní galerie vystavuje sochy z hlíny

  • 28. listopadu 2022,
  • 8:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Sochy z hlíny: Terakoty italských mistrů 15. ⁠– ⁠19. století ze sbírek Národní galerie Praha. To je název nové výstavy, kterou připravila Národní galerie Praha. K vidění bude až do března ve Šternberském paláci.

Reklama

Ve Šternberském paláci je k vidění nová výstava. Připravila ji Národní galerie Praha ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze a Archeologickým ústavem Akademie věd České republiky.

"Připravili jsme malou komorní výstavu, která ukazuje díla italských sochařů. Jsou to díla z plastiky, která vznikají z hlíny. Hlína je prastarý sochařský materiál a používá se od nepaměti. Používala se v Mezopotámii, ve starém Egyptě, Řecku a v období renesance tento materiál měl také takovou svojí opravdu renesanci - znovuzrození," řekla Olga Kotková, kurátorka výstavy.

V rámci výstavy Sochy z hlíny: Terakoty italských mistrů 15.⁠ – ⁠19. století je k vidění téměř desítka děl ze sbírek Národní galerie Praha.

"Naše výstava je opravdu malá. Ukazujeme ta díla italských mistrů a ukazujeme všechna, která v galerii máme. A to jsou tedy ty čtyři, které jsou teď tady a potom jsou ještě součástí naší expozice dvě sochy na schodišti. Jsou to takové reliéfy, ty jsme na výstavu vzít nemohli, protože bychom si kvůli tomu museli rozbourat doslova palác, neb jsou zazděny na schodišti Šternberského paláce," řekla Olga Kotková, kurátorka výstavy.

Výstava bude v Národní galerii ve Šternberském paláci k vidění až do 26. března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu