• Načítám...
>

PVK doporučují zabezpečit vodoměry proti mrazu

  • 28. listopadu 2022,
  • 15:22,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Několik desítek vodoměrů poškozených mrazem musí každoročně Pražské vodovody a kanalizace měnit svým zákazníkům. Každý zákazník, který dostatečně nezabezpečil vodoměr proti mrazu, si nový vodoměr hradí sám.

Reklama

S blížícím se nástupem zimního období hrozí poškození vodoměrů. Pražské vodovody a kanalizace proto doporučují svým zákazníkům řádné zabezpečení. Vodoměr mohou poškodit zejména teploty pod bodem mrazu.

"Určitě před zimou vypustit celou vodoměrnou soustavu, ochránit vodoměr, protože v případě, že bude poškozen mrazem, tak ten zákazník si ty náklady nese sám na sebe. V loňské sezóně jsme kvůli špatně ošetřeným vodoměrům jich vyměnili 20 kusů, ty naše apely se zřejmě nějakým způsobem projevují, protože v předchozí sezóně to bylo téměř 100 kusů," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Pokud je vodoměr umístěn ve venkovním prostoru ve vodoměrné šachtě, doporučuje se na něj dát krycí vrstva izolačního materiálu.

"Ideální je tu šachtu vysypat polystyrenem nebo tam dát polystyrenovou desku, nějakou izolační vatu, ale nikoliv vatu skelnou. Pokud máte vodoměr už v baráku, tak je ideální, pokud jedete na delší dobu pryč, celou tu vodoměrnou soustavu vypustit, obalit trubky nějakým izolačním materiálem a ideálně v té místnosti vůbec nevětrat a případně tam aspoň minimálně topit," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

V případě, že dojde k poškození vodoměrů v důsledku nízkých teplot a špatné ochrany, volejte neprodleně na zákaznickou linku 840 111 112. Následně k vám budou vysláni technici, kteří závadu opraví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu