• Načítám...
>

Praha 2 se opět připojila ke Giving Tuesday

  • 29. listopadu 2022,
  • 19:49,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha 2 se i letos přidala ke světovému svátku dárcovství, známému také jako Giving Tuesday. Světový den štědrosti a dobrých skutků se slaví jako protipól k předvánočním slevovým akcím jako třeba Black Friday nebo Cyber Monday. Městská část tímto způsobem i letos obdaruje psí a kočičí útulky.

Reklama

Městská část Praha 2 se už po šesté připojila ke světovému svátku štědrosti. V rámci svátku, známého také jako Giving Tuesday, tak mohou nejen obyvatelé dvojky pomoci opuštěným psům a kočkám.

,,Zde jsme dali kontejner a všichni lidé, občané Prahy 2, ale nejen občané Prahy 2 mohou přijít a hodit sem pro pejsky a kočičky v útulcích různé věci. Hlavně krmivo, pelíšky, hračky, hygienické potřeby," řekla starostka městské části Praha 2.

Co se týká krmení, mohou ho lidé do kontejneru vhazovat ideálně v podobě granulí nebo konzerv. 

,,A jenom prosíme, aby pokud se dávají pelíšky nebo hračky, tak aby byly nové, protože jenom tak to můžou zaměstnanci útulku přijmout," dodala Udženija.

Kontejner na místě zůstane po celý advent. Předměty z něj pak poputují 18. prosince do tří útulků. Jeden se nachází v Lysé nad Labem, druhý v Praze Bohnicích a třetí v pražské Libni.

,,Já musím říct, že se to strašně, jak se říká, zajelo. Vždycky ten kontejner, který tady máme, je o poslední adventní neděli vždycky plný, za což strašně děkuju. Takže právě zaměstnanci útulků jsou vždycky nadšení, protože jim to opravdu vystačí na nějakou dobu a jsou si jistí, že budou mít minimálně to krmivo pro ta zvířátka," doplnila starostka.

Oranžový kontejner je umístěný na náměstí Míru. Věci, kterými chcete útulky obdarovat, do něj můžete vkládat až do 18. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu