• Načítám...
>

V Praze se konal další ročník řezbářského sympozia

  • 1. prosince 2022,
  • 13:28,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Řezbářské sympozium Zlatý řez probíhá tento týden v hlavním městě. I letos se sem sjela více než desítka mladých řezbářů, aby předvedli své umění.

Reklama

Řezbářské sympozium Zlatý řez probíhá tento týden v hlavním městě. I letos se sem sjela více než desítka mladých řezbářů, aby předvedla své umění.

"Je to mezinárodní setkání mladých řezbářů, mladých učňů. Je to 13. ročník, vždy je zadané téma a ti studenti zpracují to téma úplně sami, udělají si přípravu, vymodelování, základní řezy a pak tady během pěti dnů to své téma zpracují a vyřežou," řekl Jan Petrus, zástupce ředitele Střední školy a vyšší odborné školy umělecké a řemeslné.

Téma letošního ročníku nese název Lidé kolem nás. Setkání se zúčastnili nejen zástupci českých, ale i zahraničních škol.

"Je to určené pro střední školy, je to mezinárodní, přijeli sem z Německa, z Francie, z Polska a z Hradce Králové a naši studenti z naší škol. Celkově je tady 17 řezbářů," řekl Jan Petrus, zástupce ředitele Střední školy a vyšší odborné školy umělecké a řemeslné.

Celá akce bude zakončena výstavou, na které budou představeny všechny výrobky.

"Výstava je vždy v pátek, poslední den odpoledne a ten žák tam představí to své téma, to zpracování a řekne nám něco o tom, co tím myslel, vyjádří tu svou myšlenku v té řezbě," řekl Jan Petrus, zástupce ředitele Střední školy a vyšší odborné školy umělecké a řemeslné.

Letošní ročník řezbářského sympozia se koná v prostorách kláštera Řádu menších bratří – františkánů na Jungmannově náměstí v Praze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu