• Načítám...
>

Kniha Věčná Slavia se dočkala 6. vydání

  • 2. prosince 2022,
  • 16:23,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Antonín Puč, Jan Lála, František Veselý, Pavel Kuka, Tomáš Souček nebo Milan Škoda. Fotbalové legendy, které se napříč historií zrodily ve Slavii. Nesmrtelný klub letos oslavil 130 let od svého vzniku. U této příležitosti v cukrárně Obecního domu pokřtilo nakladatelství Olympia 6. vydání knihy Věčná Slavia.

Reklama

Legendární kniha Vítězslava Houšky Věčná Slavia se u příležitosti 130. výroční vzniku nesmrtelného fotbalového klubu dočkala svého 6. vydání. Poslední aktualizace knihy mapuje úspěchy sešívaných posledních několika let.

"Tato poslední kniha je aktualizovaná o tři velmi úspěšné sezóny Slavie, dva mistrovské tituly, v roce 2020 - 2021 dvě čtvrtfinálové účasti v Evropské lize, Evropské konferenční lize a účast v Lize mistrů druhá historická," řekl Pavel Procházka - spoluautor kniho Věčná Slavia.

Legendární kniha vychází od roku 1970. Za tu dobu podle ředitele nakladatelství Olympia Karla Hejny vyšly už desetitisíce jejích výtisků. 

"Patří mezi top knížky našeho nakladatelství. A na to, že je to tolikáté vydání, v poslední době vlastně každý třetí rok, tak je ten zájem obrovský," řekl Karel Hejna - ředitel nakladatelství Olympia.

Publikace je rozdělena do dvou částí. Tu první - historickou napsal publicista a vypravěčský talent Vítězslav Houška. Ve druhé části knihy se pak moderní historii fotbalové Slavie věnuje Pavel Procházka.

"Dokonale se shodli, takže člověk nepozná, že ta knížka přechází z jedné části do druhé a je tam vše, co má taková encyklopedická knížka mít. Jsou tam hráči, statistiky, nějaké perličky a spousta věcí, které se týkají těch jejich fanoušků," řekl Karel Hejna - ředitel nakladatelství Olympia.

"Název té knihy je všechno vystihující. Slavie je skutečně věčná, Sparta také a jsou to kluby, které tady budou pořád. Prochází ve své historii nejrůznějšími obdobími, často velmi kritickými. Slavii se stalo několikrát, že opustila fotbalovou ligu, i Spartu to jednou postihlo, ale to jsou kluby, které přežijí vše a vždy se znovu vrátí," řekl Miloslav Jenšík - historik českého fotbalu a hokeje.

A k tomu prý Slavii dopomáhá především silná základna fanoušků po celé České republice i její dlouholetá tradice. Vždyť za Slavii úspěšně hrávaly i významné české osobnosti, jako třeba náš druhý prezident Edvard Beneš nebo známý politik Jan Masaryk. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu