• Načítám...
>

Instalace světelných efektů v Lumia Gallery

  • 13. ledna 2023,
  • 12:05,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Vydejte se labyrintem světelných instalací a staňte se součásti moderního audiovizuálního umění. To nabízí Lumia Galery v pražské Celetné ulici. Budeme mít možnost tu spatřit současná umělecká díla vytvořená pomocí nejmodernější zobrazovací techniky.

Reklama

LUMIA je imaginárním příběhem světla a průvodcem vaší fantazie. Vnímání světla, jak jste zvyklí, ale zanechejte raději před dveřmi. Až za vámi v druhém patře historické budovy v Celetné 15 zaklapne klika, ocitnete se v prostoru, který vaše vjemy lehce zpochybní.

"Přibližujeme vlastně návštěvníkům nové technologie, jako je videomapping, 3D projekce, audiovizuální projekce a podobné. Obrazy reagují buď na váš pohyb nebo přímo dotyk rukou. Každá je namapovaná trošku jinak," řekla Petra Janoušová, produkční.

Tato výstava je originální právě v tom, že instalace dokáží diváka naprosto vtáhnout do samotného díla a dát mu možnost ovlivňovat jeho výslednou podobu. 

"Máme tady 16 instalací, z toho je 8 čistě interaktivních, že se jedná o ten videomapping a projekce. Záleží asi na každém návštěvníkovi. Někdo to proběhne během půl hodiny, někdo tady stráví i hodinu a půl. Mohou se k instalacím vracet, takže to často bývá, že si je nejdříve jen tak osahají, zkusí si, co a jak, jak která funguje a potom se k nim vrací a užívají si ty jednotlivé funkce." řekla Petra Janoušová, produkční.

Výstava je vhodná pro širokou veřejnost, dospělé i dětské návštěvníky, jedince, které baví moderní technologie a všechny ty, kteří neztratili dětskou duši a nebojí se vydat hluboko do své fantazie. Naopak není vhodná pro osoby s citlivostí na světlo a fotosenzitivní epilepsií. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu