• Načítám...
>

V Divadle Hybernia se hraje legendární Galileo

  • 28. ledna 2023,
  • 16:22,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

A přece se točí. Návrat jednoho z nejúspěšnějších tuzemských muzikálů je tady! V původním hvězdném obsazení v Divadle Hybernia se hraje legendární Galileo. A opět s hvězdnými jmény - Janek Ledecký, Sabina Laurinová, Josef Vojtek, Pavel Zedníček a Richard Tesařík.

Reklama

Galileo. Jeden z nejúspěšnějších tuzemských muzikálů se vrací na scénu. V Divadle Hybernia spatříte příběh, ve kterém je všechno. Intriky, nenávist, láska, i boj jedince proti společnosti.

"My jsme to celé začali, odpremiérovali, v Divadle Kalich v roce 2003. Po patnáctileté pauze jsme to dotáhli tady do Divadla Hybernia. Já jsem to riskl, že jsem vzal úplně kompletně ten identický cast z té původní premiéry. Jediný, kdo nám tady z té senzační sestavy chybí, je Péťa Mok. Tohle divadlo nabízí výrazně větší jeviště," řekl Janek Ledecký - autor muzikálu.

A není to jen větší prostor, co diváky potěší. Muzikál dostává návštěvníky do kolen i netradiční scénografií a výpravnými kostýmy.

"Šimon Caban, který je autorem té scény, dodělal ještě nové projekce, které to senzačně propojily s tím prostorem," řekl Janek Ledecký - autor muzikálu.

"Já hraji Gianu di Medici, hraji ji už asi 20 let a ta role mě hrozně baví, protože to je záporná postava. Giana di Medici je žena, která tvoří ten negativní děj, kam až se ten Galileo dostane," řekla Elin Špidlová - muzikálová herečka.

"Hraji hlavního protivníka Galilea. Hraji otce Inchofera, šéfa inkvizice, který se ho snaží samozřejmě upálit, ale nedaří se mu to, protože pan Galileo odvolá, což mě úplně netěší, protože kdyby neodvolal, tak ho můžu upálit," řekl Josef Vojtek - muzikálový herec.

Galileo Galilei byl toskánský astronom, filosof a fyzik. Byl u zrodu objevů a vynálezů jako dalekohledu, teploměru, vylepšení mikroskopu, geometrického a vojenského kompasu a dokonce kuličkového pera. Muzikál Galileo není ale jeho nudným životopisem. Spíše výpravnou podívanou, na kterou se během roku můžete do Divadla Hybernia vydat.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu