• Načítám...
>

Další etapa oprav Barranďáku začne v květnu

  • 1. února 2023,
  • 9:04,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

.

Reklama

Zhruba od poloviny května začne další fáze oprav Barrandovského mostu. To opět přinese značná dopravní omezení.

"Již se naplno připravujeme na další etapu rekonstrukce Barrandovského mostu, tentokrát se to bude týkat jedné z ramp, to znamená té rampy k ulici K Barrandovu a dále na Barrandovský most, také bude upravena levá polovina toho jižního mostu, to znamená, že budeme navazovat na dva vedlejší pruhy, těch, co jsme opravili v loňském roce. Doprava na mostě bude opět vedena ve třech jízdních pruzích v obou směrech, to znamená, že v každém směru ubyde pouze jeden jízdní pruh, z části jižního mostu bude jeden jízdní pruh převeden na severní," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Omezení se tak nejvíce dotknou všech řidičů jedoucích z Barrandova ve směru právě na Barrandovský most. Připraveny budou i tentokrát objízdné trasy.

"Objízdná trasa je stanovena a nyní se projednává. Je stanovena opět na Pražský okruh, protože vzhledem ke kapacitám, které potřebujeme převést na tu objízdnou trasu, je toto kapacitní komunikace a bude opět vedena ve směrech na tom Pražském okruhu, ať je to směr na sever a nebo na jih k D1 a nebo ke komunikaci Strakonická, že budou moci využít nájezdu na Pražský okruh a vrátit se na Barrandovský most po ulici Strakonická a po nové rampě Strakonická. Také se zprovozní rampa Lihovar, to znamená, že pro ty, co pojedou z toho bližšího cíle u Barrandovského mostu, tak budou moci sjet z ulice K Barrandovu směrem na Smíchov a využít vratnou rampu a najet na Barrandovský most směrem od Smíchova," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Přesný termín zahájení stavebních prací upřesní Technická správa komunikací hlavního města Prahy v následujících týdnech tak, aby vše koordinovalo s dalšími probíhajícími, respe končícími opravami komunikací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu