• Načítám...
>

Veletržní palác nabízí oázu odpočinku

  • 31. ledna 2023,
  • 12:21,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Ve Veletržním paláci najdete v prvním patře tak trochu jiný galerijní prostor. Je zde místo, kde si můžete odpočinout, něco si přečíst a dát si k tomu i něco dobrého. Galerie Atlas má totiž mnoho tváří a na své si zde přijde skoro každý.

Reklama

Novým prostorem Národní galerie ve Veletržním paláci je Atlas neboli Ateliér tvorby a laboratoř asociativního snění. Vznikl na ochozu Veletržního paláce a zahrnuje kavárny, pracovní prostory, knihovny, místa pro odpočinek, přednášky, dílny i herny.

"Nacházíme se v Atlase, což je nový prostor Národní galerie, který vznikl pro diváky a s diváky. Je to místo, které je určeno k odpočinku, k trávení třeba i nějakých pracovních povinností, k trávení aktivního života s dětmi. Je to místo, které je mezi galerií, mezi veřejným prostorem a nabízíme divákům možnost, aby si vychutnávali tu návštěvu Národní galerie co možná nejdéle," řekla Eva Skopalová, kurátorka Národní galerie Praha.

Jednotlivé zóny Atlasu jsou volně propojené a nabízejí také výhledy dovnitř i vně paláce. 

"Prostor je určen úplně pro všechny, myslím, že si zde najdou místo jak lidé, kteří potřebují někde strávit den s počítačem, případně rodiče s dětmi a nebo třeba i mezigenerační výměna zde může probíhat, se kterou rádi i podpoříme. Možná bych jen dodala, že se zde nachází i umělecká díla, respektive umělecké zásahy do tohoto prostoru a je to výjimečné v tom, že na rozdíl od sbírkových expozic tady s těmi exponáty můžete manipulovat a můžete s nimi aktivně zacházet," řekla Eva Skopalová, kurátorka Národní galerie Praha.

Atlas je novým prostředím, kam se můžete opakovaně a zdarma vracet, může být zázemím pro návštěvy a inspirace uměním, stejně jako místem pro tvorbu i relaxaci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu