• Načítám...
>

Očkujeme se pro život beze strachu

  • 1. února 2023,
  • 19:12,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

V prostorách hostivařských kolejí se koná výstava informačních bannerů a informačních letáčků použitých v kampani „Očkujme se pro život beze strachu“. V hale číslo 5 se od prvního do druhého února uskuteční hlavní část této roadshow, kterou budou po celý den zajišťovat ukrajinští lékaři.

Reklama

Akce s názvem "Očkujme se pro život beze strachu" se koná v budovách kolejí v Praze 10 Hostivař. Součástí je mimo jiné i výstava bannerů, které mají poukázat na důležitost prevence a očkování. Součástí je seminář na téma „Jak se můžeme vyhnout respiračním onemocněním“, který proběhne 2. února. Celou kampaň realizuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky za podpory UNICEF a ve spolupráci s neziskovou organizací Agentura pro migraci a adaptaci Amiga. 

"Bohužel lidé, kteří přijeli z Ukrajiny, kvůli neznalosti jazyka nemohou najít informace, pochopit ten zdravotnický systém České republiky, jak to tady funguje, že tady existuje nějaký kalendář očkování a že to je nutná věc, kterou oni můžou dělat," řekla Natalia Drobyshevskaya, nezisková organizace Amiga.

"Tady na těch banerech vidíme informace, co se týče vyvracení mýtů, důkazů, očkování, také témata, co se týče dezinformací, takže dnes pracujeme s lidmi, aktivně zodpovídáme na jejich otázky. Bude se konat seminář na téma, jak se chránit před nachlazením a respiračními onemocněními, imunita, vakcinace, očkování a porady lékaře a výživového poradce," řekla Liubov Glodian, nezisková organizace Amiga. 

Organizace Amiga pečuje o duševní zdraví uprchlíků z Ukrajiny, kteří do naší vlasti prchají před válkou. Jejich pomoc spočívá primárně v rovině psychologie, kdy o zájemce pečuji právě ukrajinsky hovořící terapeuti. 

"A to pomocí individuálního psychologického poradenství, tak i práce s dětmi a s dětmi, které mají zvláštní problémy a také v minulém roce jsme začali dělat a v tomto roce pokračujeme, že dáváme různé přednášky, lekce a tréninky pro lidi, aby se zlepšil jejich duševní stav a duševní zdraví," řekla Natalia Drobyshevskaya, nezisková organizace Amiga.

Osvěta je v tom směru velmi důležitá, protože ukrajinské děti nemají běžná očkování proti spalničkám nebo obrně. Na což právě tato akce také poukazuje. Výstava bude návštěvníkům k dispozici v budově kolejí číslo 6 v Praze – Hostivaři do 11. února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu