• Načítám...
>

Divadlo Radka Brzobohatého myslí i na nejmenší diváky

  • 2. března 2023,
  • 12:03,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hrdinka knih pro děti Sandry Dražilové Zlámalové Čarodějnice Bordelína se dočká své divadelní podoby a ožije na jevišti Divadla Radka Brzobohatého v muzikálovém provedení. Vznikne tak výpravná a vtipná pohádka pro děti i jejich rodiče.

Reklama

Historicky první hru pro děti bude mít ve svém repertoáru již za několik dní Divadlo Radka Brzobohatého. Pohádku Čarodějnice Bordelína podle knihy Sandry Dražilové Zlámalové již herci pilně nacvičují.

"Je to pohádka o čarodějnici, která je nepořádná. Je to obrovská bordelářka a přestěhuje se do lesa, kde žijí zvířátka a rozhodne se jim to tam obrátit vzhůru nohama. Oni s ní v podstatě bojují, protože ona chce být hodná, ale zároveň jí něco tlačí k tomu, aby byla zlá - i její rodina čarodějná a jak to dopadne, to zase úplně nemohu prozradit. Každopádně je to pohádka, která není úplně určená jen dětem, ale je určená i dospělým lidem, protože tam máme fóry, které ocení i dospělý člověk, ale zároveň si myslím, že je to taková milá pohádka i pro ty malé děti," řekl Milan Enčev, režisér.

V pohádce plné písniček, čar a kouzel se mohou diváci těšit také na skvělé herecké obsazení.

"Hlavní roli hraje Alžběta Fišerová a Charlotte Doubravová, to jsou Bordelíny, pak tam také můžete vidět Lucii Kožinovou jako čarodějnici, Petra Klimeše a Báru Kepkovou, Aničku Kulovanou a další," řekl Milan Enčev, režisér.

A proč by diváci měli na pohádku o čarodějnici Bordelíně zavítat?

"Já si totiž myslím, aspoň ze své vlastní zkušenosti, že vždy, když jsem chodil do divadla se svými dětmi, kterým je dnes už 23 let, tak jsem měl problém, že jsem koukal na ty pohádky a jako rodič jsem se tam vždy nudil. Bylo to vždy o tom, že to s tím dítětem musím přežít. Spousta mých kamarádů a všichni to potvrdili, že to mají stejně. Takže já jsem se teď pokusil udělal trošku nestandardní pohádku, která by mohla bavit i ty dospěláky a je tam spousta fórů, které jsou skutečně pro velké dospělé a i pro starší a myslím si, že je to celorodinná záležitost, takže ten důvod tady je, že se pobaví všichni a nebude to jen pro to dítě," řekl Milan Enčev, režisér.

Hra má premiéru 18. března a pro diváky je připravena vždy převážně o víkendech. Přesné termíny jsou zveřejněné na webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu