• Načítám...
>

V Divadle Broadway chystají muzikál Troja

  • 9. března 2023,
  • 17:03,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Divadlo Broadway pořádá konkurzy na protagonisty nového muzikálu Troja. Ta by měla mít premiéru příští rok v únoru. Na konkurz dorazili kromě režiséra projektu Libora Vaculíka i zpěváci jako jsou Vojtěch Drahokoupil, Bořek Slezáček, Michaela Nosková nebo Radim Flender.

Reklama

V Divadle Broadway se rozhodli rozšířit svůj repertoár o další kousek. Tentokrát se jedná o muzikál Troja, kde se scénáře a režie neujal nikdo jiný než režisér Libor Vaculík a hudební aranži si vzal na starost Marcus Tran. 

"Je to jedno z témat, která jsme měli v hlavě tady v divadle už několik let a teď se nám to po těch složených písničkálech hodí jako historické téma a je to jedna z nejdramatičtějších legend, historie, která je plná lásky, zrady, boje, chrabrosti, takže si myslím, že je to skvělé muzikálové téma," řekl Oldřich Lichtenberg, producent a majitel divadla Broadway.

Než ale všechno vypukne, je potřeba vybrat to nejlepší obsazení. Konkurzu na Troju se proto účastnili známí i neznámí zpěváci.

"Lidí bylo hodně. Kvalita byla různá jako je to vždycky, od nadšených amatérů po opravdu výborné lidi, to znamená, že my máme v tuto chvíli v zásadě těžkou volbu, protože budeme spíš vyhazovat a je to spousta kvalitních lidí, kteří se k nám nevejdou," řekl Oldřich Lichtenberg, producent a majitel divadla Broadway.

"Podíval jsem se na to, jaké písničky se mám naučit, zjistil jsem, že jsou rozsahově asi o 4 oktávy výš, než je můj hlas a tím přípravy skončily," řekl Bořek Slezáček, zpěvák.

"Očekávání mohou být jakákoliv, ale záleží na tom, jestli se jim to bude líbit nebo ne. Teď jsme byli na tanci, tanec není má nejsilnější stránka, tak uvidíme," řekl Radim Flender, zpěvák.

"Já jsem sem přišel hlavně pokecat s kámoši, protože celý ten tým, který dělá Troju, tak se známe, ať už z Okna nebo s režisérem Liborem Vaculíkem, to je takový můj muzikálový otec. Pomohl mi nastartovat to muzikálové dění kolem mě, takže jsem hlavně přišel s tím, abych je viděl, přišel jsem si samozřejmě zazpívat dvě pecky a mám v sobě takový vnitřní šum a nervíky, bez toho by to nešlo, ale věřím tomu, že když už je to nějaký šestý muzikál v řadě, že by to mohlo klapnout," řekl Vojtěch Drahokoupil, zpěvák.

"Tím, že to bude dělat Marcus Tran, jestli se nemýlím a hudbu tam navíc píše i můj kamarád Zdeněk Hrubý, tak vzhledem k tomu, že Zdeňka znám, znám jeho práce a vím, že píše nádhernou hudbu, tak už to mě přesvědčilo," řekla Michaela Nosková, zpěvačka.

"Mám rád ten příběh už jako kluk, protože jsem z generace, kdy Řecké báje a pověsti byly povinná četba a vždy mě bavil Schliemann, což byl německý kupec, který přišel k penězům, odmalička četl Homéra a věřil, že Troja skutečně existovala, že ji Homér napsal podle skutečnosti a když přišel k penězům, tak zaplatil vykopávky a ty pozůstatky Troji nalezl. Je to takový archetyp toho, že když něčemu věříš, tak to dokážeš," řekl Bořek Slezáček, zpěvák.

"Ten příběh je krásný a zaujalo mě hlavně toto dílo tím týmem, který kolem toho je, protože ať už Marcus Tran, který bude dělat hudbu se Zdeňkem Hrubým a nebo Aneta Antošová, choreografie a nebo Libor Vaculík. Není režisér, který by mi byl blíž, než právě Libor, takže o to víc jsem do toho chtěl jít a hlavně je to v mé domovině na Broadwayi, takže jsem se zařekl, že nechci hrát v jiném divadle," řekl Vojtěch Drahokoupil, zpěvák.

"Vzhledem k tomu, jak vypadám, tak jsem si říkal, že bych se do toho muzikálu hodil," řekl Radim Flender, zpěvák.

"My jsme otevřeně a bylo to vidět na Oknu mé lásky, kde v Oknu mé lásky zpívá spousta lidí, kteří na Broadwayi nikdy nebyli a ono je tu a tam dobré prokysličit ten rybník, aby ti kapři, kteří už jsou tam uválení, měli chuť zhubnout, nadechnout se znovu a začne z nich vyzařovat větší energie. To je vždy užitečné," řekl Oldřich Lichtenberg, producent a majitel divadla Broadway.

Achillova pata, Trojský kůň, Odysseova lest – tyto legendy patří k nosným epickým prvkům tohoto příběhu. Láska, zrada, nenávist a hodnota přátelství jsou zásadními motivy jednání bájných antických hrdinů v celém představení, které zcela určitě uchvátí diváka i svým vizuálním ztvárněním. Muzikál Troja se začne v Divadle Broadway zkoušet v srpnu a premiéra je naplánovaná na 1. února příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu