• Načítám...
>

Středočeské inovační centrum přivítalo studenty z USA

  • 16. března 2023,
  • 16:50,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Ve středu 15. března se ve Středočeském inovačním centru konala návštěva studentů z Oklahoma University. O centru a inovacích přednášela Athziri Moreno. Akce se zároveň účastnili i zástupci z firem Techtest a Santiagolab a ze Středočeského kraje v rámci přednášky vystoupil i náměstek hejtmanky Středočeského kraje Jiří Snížek.

Reklama

Středočeské inovační centrum uspořádalo setkání s více než 20 studenty businessu, managementu či marketingu z Oklahoma State University. Americkou návštěvu přivítal také náměstek hejtmanky Středočeského kraje Jiří Snížek. Setkání se neslo ve velmi přátelské atmosféře s řadou trefných dotazů. 

"Univerzita v Oklahomě nás oslovila s tím, že by studenti rádi navštívili naše centrum. Jsou tu na vícedenní návštěvě, kde poznávají Středočeský kraj, Prahu a zastavili se i u nás, aby se blíže podívali na to, jak podnikatelské prostředí ve Středočeském kraji funguje. Měli možnost nakouknout i do konkrétních případů, příkladů," řekla Mária Lencová - Středočeské inovační centrum.

"Mě zaprvé těší, že Američané mají zájem o nás a Středočeský kraj a že je pro ně inspirace to, co se tady ve Středočeském kraji děje. Protože nám se daří to z té montovny na mozkovnu ten průmysl středočeský přepínat, takže můžeme už být vzorem pro ostatní státy a země v tom, jak se to dělá. To znamená podpora inovací, což je ve Středočeském inovačním centru a podpora vědy a výzkumu. To je ta cesta, kterou chceme jako republika i jako Středočeský kraj jít a to je ta přidaná hodnota, která se pak projeví v tom nákupním koši a v té spotřební síle těch Středočechů. Takže mě moc těší, že se o to někdo zajímá a že můžeme být vzorem pro to, jak to dělat, i jinde a že vlastně ta cesta, kterou jsem tady ve Středočeském kraji nastoupili, je ta správná cesta," řekl Jiří Snížek (Piráti) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"SIC dlouhodobě podporuje malé i střední podniky, ale i startupy. A myslím si, že právě ty startupy jsou něco, co se váže k mladým lidem. Mají nějakou ideu, myšlenku, rádi by jí podnikali a my jsme tu od toho, abychom jim pomohli. Našimi zkušenostmi, ale i naším novým programem Start-Up now, který spouštíme. Je to skvělá možnost, jak pomoci mladým lidem u podnikání, u založení firmy," řekla Mária Lencová - Středočeské inovační centrum.

Cílem akce bylo návštěvníky z Oklahomy především inspirovat v tom, ať dělají to, co je zkrátka baví. I třeba, že technologie a business jdou dohromady. A přednášející chtěli studentům také ukázat, že děláme skvělé věci, které mají dopad na celý svět včetně Spojených států, odkud k nám přicestovali.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu