• Načítám...
>

Aquapalace Praha otevírá unikátní ZENovou saunu

  • 23. března 2023,
  • 16:13,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Početná rodina luxusního Saunového světa v Aquapalace Praha se rozšiřuje o dalšího člena. Návštěvníkům teď nabídne rovnou 19 saun a prohříváren, nejnověji ZENovou saunu. Aquapalace Praha si tak upevnil své prvenství na pozici největšího saunového světa u nás. Nová ZENová sauna nabídne nejenom ideální podmínky pro saunování, ale pomůže například i lidem s problémem horních cest dýchacích, při alergiích nebo astmatech. V čestlickém aquaparku zároveň začíná již 11. ročník oblíbeného SaunaFestu. Více se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Čestlický aquapark je díky unikátnímu Vodnímu světu nejen největším aquaparkem ve střední Evropě, ale se svým Saunovým světem je zároveň největším u nás. Aktuálně provozuje celkem 19 saun a prohříváren, tou nejnovější je ZENová sauna, která nabídne ideální podmínky všem vyznavačům saunování.

"Jsou tam saunová kamna, sauna bude nahřátá na nějakých 70 - 80 stupňů Celsia. Nachází se na střeše Saunového světa Aquapalace Praha, to znamená v nějakých 10 metrech výšky od přízemí a poskytuje prosklenými stěnami krásný výhled do ZENové zahrady," řekla Vladana Horáková - generální ředitelka Aquapalace Praha.

Za realizací nové ZENové sauny stojí zkušená firma No Limits Design, která se při realizaci snažila vytvořit nejen příjemné prostředí pro saunování, ale použitím kvalitních a trvanlivých materiálů zároveň zajistit, aby nová ZENová sauna sloužila bez problémů co nejdéle. 

"V interiéru je použito cedrové dřevo, které když se sauna roztopí, tak má antibakteriální účinky, zase na ten exteriér jsme zvolili takový obklad, který imituje dřevo, působí velmi pěkně teple, ale zároveň vydrží, je bezúdržbový a zároveň je vytvořen z recyklovatelných materiálů," řekla Nicole Mertinová - ředitelka No Limits Design.

Kmotrou nové atrakce Saunového světa se stala známá herečka, zpěvačka a také velká milovnice saunování Lucie Vondráčková.

"Já miluji interiérový design a vždy se mi líbí, když je to do něčeho stylizované, takže mám ráda, když nemusíte do Japonska, Japonsko přijede za vámi i s těmi sakurami i se vším a je to zajímavé, protože načichnete jinou kulturou a přitom se tam nemusíte plahočit. To se mi líbí i tady," řekla Lucie Vondráčková - kmotra ZENové sauny.

Od čtvrtka 23. března do neděle 26. března se zároveň návštěvníci Saunového světa Aquapalace Praha mohou těšit na už 11. ročník oblíbeného SaunaFestu, který představuje největší evropský festival zážitkového saunování a návštěvníkům tradičně nabídne bohatý program.

"Bude možnost vyzkoušet saunování v saunových stanech. Kromě toho tady budou metličkové a herbal rituály a kromě toho tady samozřejmě bude probíhat ještě Mistr ručníků, což je taková freestyle soutěž dovedností s ručníky, protože ten saunový ceremoniál, který se v saunách dnes vyskytuje, je o technikách a o mávání ručníkem," řekl Pavel Hofrichter - předseda České asociace saunérů.

Obliba saunování v Česku stále roste, je to mimo jiné i díky tomu, že laťka kvality se stále zvedá, saunování se školí, přibývá saunových mistrů a rodí se nové a nové sauny, jako právě nyní ta ZENová v čestlickém aquaparku, která uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších saunérů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu