• Načítám...
>

Studenti oděvní školy předvedli svůj talent

  • 24. března 2023,
  • 10:30,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Módní přehlídka studentů Vyšší odborné školy oděvního návrhářství přilákala mnoho diváků. Každoroční akce se konala v pražském klubu Lávka a byla určena pouze zvaným hostům. Během připravené show bylo možné vidět desítky autorských modelů jak pro dámy, tak pány.

Reklama

V prostorech klubu Lávka nedaleko Karlova mostu se konala módní přehlídka studentů Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze. Tématem a současně názvem módní přehlídky byla Třetí hodina ranní.

"Je to hodina mezi psem a vlkem, protože jeden den končí a všechna ta tíha toho předešlého dne je uzavřená tou třetí hodinou a ten druhý den začíná. To je ta naděje a proto je celý ten blok rozdělen na dvě části. Ta první je introspekce, to je takové trošku hranaté, negativní, temné barvy a takové to celé pojetí je, kdy neseme tu tíhu předešlého dne a ve tři hodiny se to zlomí a začíná ten den nový. To je ta frivolnost, to je ta lehkost, kreativnost, kulaté tvary, velká invence do těch modelů a je to ten výhled do toho budoucna," řekl Česlav Jaroš - oděvní výtvarník a stylista.

Během 45 minut bylo k vidění 48 modelů od studentů 1. a 2. ročníku. Všem róbám dominovala modrá barva, která byla viděna snad ve všech existujících odstínech.

"Ty modely jsou kreativní, jsou plné invence, nápadů začínajících a budoucích významných módních designerů v České republice," řekl Česlav Jaroš - oděvní výtvarník a stylista.

 V publiku sedělo mnoho odborníků z oděvního průmyslu, kteří si svým způsobem přišli obhlédnout nové talenty. 

Atmosféru celé přehlídky podtrhla i secvičená choreografie na známé písně a jedinečný výhled na Pražský hrad v pozadí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu