• Načítám...
>

Zoo Praha zahájila letošní sezónu

  • 27. března 2023,
  • 13:40,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská zoo zahájila svou letošní sezónu. Hlavním bodem zahájení 92. sezóny byl křest prvního luskouního mláděte v Evropě. Jméno sedmitýdenní samičky je Šiška.

Reklama

V pořadí dvaadevadesátou hlavní sezónu slavnostně zahájili o víkendu v pražské zoo. Během celodenního programu na návštěvníky mimo jiné čekalo několik tradičních komentovaných krmení a představen byl i jedinečný zoo song, který pro trojskou zahradu složil písničkář Pokáč.

"Při tom zahájení jsme představili naši novou kampaň, jmenuje se Seznamte se a během ní představujeme největší zvířecí celebrity Zoo Praha. Čili vybrali jsme necelé dvě desítky našich svěřenců, těch nejdůležitějších, nejzajímavějších a ty budeme v průběhu té sezóny představovat jak v outdooru, tak třeba informacemi na webu, Facebooku a podobně," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Pro letošní sezónu si pražská zoo ale připravila také jednu novinku, kterou ocení milovníci popcornu.

"My jsme tady teď uvedli do prodeje máslový popcorn BINTURONG, to je takový trošku žert, protože šelma Binturong, kterou také chováme v Indonéské džungli, voní trochu po máslovém popcornu, to je vědecky prokázáno. Bádalo se na tom, takže jsem přišel s myšlenkou, že bychom udělali máslový popcorn BINTURONG. Máme na to dokonce ochrannou známku a takovou drobnou zajímavostí je, že jak propagační text, tak i ten obal jsme vytvořili za pomoci umělé inteligence," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Součástí slavnostního zahájení sezóny bylo také představení jména luskouního mláděte, které se před několika týdny v pražské zoo jako úplně první v Evropě narodilo.

"Pronesla tam video zdravici slavná primatoložka, ochránkyně přírody Jane Goodall, což je pro mě nesmírně důležitý aspekt, ale pokud jde o to jméno. tak i v internetovém hlasování vyhrálo jméno Šiška, takže to luskouní mládě se jmenuje Šiška. Má to evokovat skutečnost, že když se narodilo, tak nejen, že mělo ty šupiny, že připomínalo smrkovou šišku, ale bylo i tak velké to mládě, ta samička. Já mám z toho jména radost," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Jméno luskouní samičky slavnostně představili mimo ředitele zoo také například zástupci pražského magistrátu.

"Pro nás hlavně znamená tato zoologická zahrada obrovskou vizitku Prahy o tom, jak je schopná se starat o ohrožená zvířata, jaké prostředky na to věnujeme a že jsme vytvořili nebo byla vytvořena v Praze zoologická zahrada, která svou kvalitou má evropské primáty na špici těch zoologických zahrad," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

V celodenním programu si na své přišli i milovníci fotografií. V galerii Gočárovy domy byla totiž zahájena výstava pod názvem 60 let chovu goril, která zde bude k vidění v průběhu celé sezóny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu