• Načítám...
>

V průmyslovce na Proseku se konal Jablotron Cup

  • 31. března 2023,
  • 14:14,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Ve Střední průmyslové škole na Proseku se konal již po několikáté Jablotron Cup. Jako pokaždé tu poměřili své technické dovednosti studenti několika středních škol technického zaměření.

Reklama

Studenti vzdělávající se v oblasti zabezpečovací techniky se sešli na půdě Střední průmyslové školy na Proseku, aby poměřili své síly v rámci soutěže Jablotron Cup. Ten má dlouholetou tradici a letos se konal již 20. ročník.

"Jablotron Cup je vlastně soutěž středních škol, protože školíme žáky nebo jezdíme po školách po celé republice, že vlastně předáváme ty informace a snažíme se zaujmout ty studenty tak, aby třeba po škole, když nevědí, co by chtěli dělat, tak aby třeba řekli, že si vzpomněli na ten Jablotron a že to je to, co by je třeba bavilo. Předáváme jim ty informace a oni potom z toho, co se naučí, tak soutěží ve třech disciplínách," řekl Lukáš Práde, vedoucí akademie firmy JABLOTRON ALARMS a.s..

Jubilejního ročníku se účastnilo 9 středních škol napříč celou republikou. Dokonce dorazili i studenti až z daleké Kroměříže. 

"Soutěž probíhá ve třech disciplínách, a to v soutěži, která se zaměřuje hlavně na zapojování a programování ústředny Jablotron, pak v disciplíně, kde ověřujeme teoretické testy ve smyslu teoretických znalostí a znalostí řekněme techniků, jak by jednotlivé prvky rozmístili z pohledu projektování. Třetí disciplínou ověřuje prakticky a to se týká hlavně automatizace ústředny Jablotron," řekl Lukáš Procházka, ředitel Střední průmyslová škola na Proseku.

anketa

Žáci prosecké průmyslovky se ale soutěže neúčastnili, měli by dle slov místního pana ředitele Procházky takzvanou výhodu domácího hřiště. Proto se zapojili jen v rámci organizace a šlo jim to skvěle.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu