• Načítám...
>

Vernisáž výstavy Rozmanitost přispěla na dobrou věc

  • 23. dubna 2023,
  • 23:33,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Od 21. dubna do 4. května je v galerii Lapidárium na adrese Rámová 735 ve Starém Městě k vidění výstava s názvem Rozmanitost. Vystavené kousky jsou od několika autorů, proto se můžete těšit na velkou škálu pestrosti.

Reklama

Přibližně šedesát obrazů od deseti začínajících umělců tvoří novou výstavu, která se jmenuje Rozmanitost. Slovo rozmanitost je přesně vystihující pro tuto skupinku autorů, a to z několika důvodů. Tři jsou z České republiky, tři pochází ze Slovenska a čtyři z Francie. 

"Většina z nás Čechů a Slováků jsme žáci Libora Kalába, který je lektorem figurální kresby na UMPRUMu. Většina z nás jsou tedy laici, to znamená, že nemáme vystudované žádné výtvarné umění, ale strašně nás baví malba," řekla Martina Štěpán - organizátorka výstavy Rozmanitost.

Nejmladší vystavovatelce je 17 let a nejstarší 75 let.

"Máme naprosto různorodou tvorbu, všichni jsme si začali nějaké krajinky, pak nějakou figuru, snažíme se o abstrakt," řekla Martina Štěpán - organizátorka výstavy Rozmanitost.

Součástí vernisáže této výstavy byla i charitativní aukce. Každý vystavovatel do ní věnoval jeden obraz. 

"Veškerá částka - 100 % půjde na katolickou školu," řekla Martina Štěpán - organizátorka výstavy Rozmanitost.

"Naše škola je velmi malá, sídlíme na Praze 1, kapacita školy je 52 dívek a dívky, které k nám přichází, jsou především ze sociálně znevýhodněných rodin, dětských domovů, diagnostických ústavů a dále jsou to dívky, které mají nějaký mentální hendikep, tělesný hendikep, takže takovýto krásný mix máme ve škole. Máme i chráněnou dílnu, takže tam můžeme zaměstnat dívky, které mají nějaký zdravotní hendikep a mohou po vystudování naší školy potom jít do práce," řekla Lucie Verkoborská - ředitelka Dívčí katolické školy.

Na slavnostním zahájení se o hudební doprovod postarala Chantal Poullain a dívky z dívčí katolické školy, které svou připravenou píseň nezazpívaly, ale odznakovaly. 

Všechna vystavená díla tady v galerii Lapidárium jsou na prodej a tak i vy máte možnost si některé vybrat, a to až do 4. května. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu