• Načítám...
>

Hurvínek mezi osly je stálicí divadla Spejbla a Hurvínka

  • 4. května 2023,
  • 18:45,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Představení pro děti Hurvínek mezi osly patří mezi programové stálice dejvického Divadla Spejbla a Hurvínka. Uvádí ho více než deset let a stále s obrovským úspěchem u těch nejmenších. Vypráví o zemi Oslov, která je pro děti učiněným rájem, nemusí se tam totiž učit a chodit do školy! Hurvínek totiž do školy chodí tuze nerad, je to pro něj ztráta času. Vedle toho divadlo nabízí představení i pro ty nejmenší špunty do tří let věku, ale také pro dospělé, a to hororově laděné představení Dracula a Spejbl nebo noirovou detektivku Spejbl a město hříchu. Připravuje i novinku Hurvínek a král Blecha.

Reklama

Jenom se přiznejte, komu z vás se alespoň někdy nechtělo do školy? A nenapravitelný zlobil Hurvínek to má úplně stejně. Škola pro něj znamená akorát velkou ztrátu času, kdyby tak do ní vůbec chodit nemusel! Přání se Hurvínkovi nakonec splní, a to ve chvíli, kdy se potká s podivnou osůbkou s oslíma ušima jménem Hýkálek, která ho pozve do Oslova, do místa, o kterém on ani Mánička jaktěživ neslyšeli. 

"Je to speciální země hloupých oslů, kteří se nechtějí učit, trvají na tom, aby se nikdo neučil a díky kouzlu se z dětí, které se nechtějí učit, stávají osli," řekl David Janošek - umělecký šéf Divadla Spejbla a Hurvínka.

Během představení se děti mohou těšit na jejich známé hrdiny i na některé zcela nové postavičky, které se vyskytují pouze v této hře.

"Spejbl, Hurvínek, Mánička, Žeryk, ti jsou tam na 100 % a s nimi se tam potom potkává osel starosta, Hýkálek a zástupci té oslí říše," řekl David Janošek - umělecký šéf Divadla Spejbla a Hurvínka.

Divadlo Spejbla a Hurvínka má v repertoáru celkem deset představení, k tomu ještě navíc jedno představení pro ty opravdu nejmenší a také dvě představení pro dospělé, a to Spejbl versus Dracula a Spejbl a město hříchu. Hurvínek mezi osly se ale i po letech uvádění řadí mezi vůbec nejúspěšnější představení divadla.

"Hurvínek mezi osly tím, že se hraje doopravdy 10, 12, 14, možná i 15 let, tak se řadí k jednomu z těch nejúspěšnějších, které tady máme, který je v podstatě permanentně vyprodaný. Je to jedno z těch nejúspěšnějších představení, které tady na tom repertoáru pořád je," řekl David Janošek - umělecký šéf Divadla Spejbla a Hurvínka.

Divadlo Spejbla a Hurvínka ale rozhodně netěží jen ze starých a osvědčených kusů, ale připravuje i představení nová, což je případ jarmareční taškařice s názvem Hurvínek a král Blecha, kde se diváci po dlouhé době setkají s forbínovým typem loutek, což jsou vůbec ty největší loutky, které v Divadle Spejbla a Hurvínka mají. Chybět nebudou ani zábavné písničky a velkolepá výprava, takže se děti a jejich rodiče během představení určitě nudit nebudou. To ostatně s celoživotním raubířem Hurvínkem a jeho věčně brblajícím tatínkem Spejblem není ani dost dobře možné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu