• Načítám...
>

V Centrálním parku v Praze 13 zavládlo barevné šílenství

  • 11. června 2023,
  • 18:03,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Druhou červnovou sobotu zavládlo v Centrálním parku v Praze 13 pestrobarevné šílenství. Konal se tady totiž 9. ročník běžecké akce Barvám neutečeš. Na trati dlouhé 5 kilometrů už tak duhové sportovce pořadatelé akce ještě trochu přibarvili. Jak tahle duhová oslava pohybu vypadala se teď podívejte v reportáži.

Reklama

Je krátce po jedenácté hodině dopolední a v Centrálním parku v Praze 13 právě startuje 9. ročník běžecké akce Barvám neutečeš.

"Barvám neutečeš začalo tak, abychom přilákali ke sportu, aby si užili zábavu a aby to nebylo jen o těch výkonech. Lidé jsou zasypáni barvami už při hromadném výhozu barev ještě před startem a na trati je potom čeká pět barevných zón, na každém kilometru jedna, kde je naši dobrovolníci zasypají dalšími barvami," řekla Kateřina Ahmed Brávek - hlavní organizátorka akce.

anketa

"My se strašně těšíme, užijeme si to, my se tady vyválíme."

"Jak to probíhá na té trati? Co vás tam čeká? Vy už jste to běžely? Pojďte nám říci, jak to funguje. Vy jste se zmastily už tady, ale jak to probíhá potom na té trati?"

"Určitě se nejdříve běží, pak jsou stanoviště s různými barvami a tam na vás ještě přijdou velké vlny dalších barev, takže na konci jste úplně hotoví."

"Je to úžasná záležitost, byli jsme už v Budějovicích, užili jsme si to a dnes se těšíme na báječný den."

"Těším se na ty barvy, až budu celý modrý nebo zelený, to je jedno."

"Lidé žijí, barvy jsou krásně duhové a o tom to je, užít si to."

Na travnaté louce poblíž Nepomuckého rybníka barvy lítaly vzduchem už od brzkého dopoledne. Na pět kilometrů dlouhou trať se nakonec vydalo kolem čtyř tisíc duhových malých i velkých závodníků.

"Je pro nás důležité, abychom drželi rodinnou soudržnost a na tom to máme postavené. Když se podíváte, tak vidíte obrovské množství rodin, dětí všech věkových skupin, od malých dětí, které sedí v kočárku, od těch co cupitají po ty nejstarší," řekl Antonín Pospíchal - hlavní koordinátor akce.

A právě pro nejstarší účastníky, kteří si duhovou trať přišli třeba jen projít nebo si prostě jen užít atmosféru, organizátoři pozvali odborníky na nordic walking.

"Tým lidí, který tam je, je edukuje, ukazuje jim, jak se má správně chodit, jak mají držet tělo, prostě dají veškeré rady," řekl Antonín Pospíchal - hlavní koordinátor akce.

"Nordic walking je vlastně chůze o holích a je to pro každou věkovou kategorii, zapojí se u toho celé tělo, je to dobré pro koordinaci pohybů," řekl Vilém Vinklář - prodejce holí nordic walking.

"Pokud si vybíráme ty hole a jsme začátečníci, na co se máme zaměřit? Určitě musí být nějaká délka těch holí, možná i nějaká tloušťka?"

"Určitě musíme nejdříve zjistit, na co bychom hole chtěli. Když chceme chodit po horách, v parku a nebo jestli chceme běhat. Podle toho se odvíjí další výběr," řekl Vilém Vinklář - prodejce holí nordic walking.

Podobných stánků pak na akci bylo hned několik. Po závodu se u některých návštěvníci mohli občerstvit nebo se vyfotit a zmalovanou pohlednici pak rovnou odeslat třeba jako pozdrav rodině či přátelům. Do Prahy se pestrobarevné šílenství vrátí ještě jednou, a to v podobě Urban Challenge 21. a 23. září v lesoparku Letňany.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu