• Načítám...
>

Praha tvoří manuál, který zpřehlední dopravní značení

  • 4. března 2024,
  • 22:58,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Pražští radní schválili záměr na vypracování metodického materiálu Kultivovaného dopravního značení v prostředí města jako doplňku k Manuálu tvorby veřejných prostranství.

Reklama

Ulice napěchované nepřehledným množstvím cedulí. I tak to dnes vypadá na řadě míst hlavního města. Pražští radní proto schválili zadání pro vypracování materiálu dopravního značení. Institut plánování a rozvoje tak má vypracovat návrhy prvních úprav v konkrétních lokalitách.

"Města jsou v dnešní době skutečně přehlcena značkami, v Praze je to ještě o to citlivější, že tady máme městskou památkovou rezervaci, přestože dnešní legislativa umožňuje dávat ty značky třeba menší, než jsou obvykle, tak se to příliš nevyužívá a toto bychom rádi změnili," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Manuál se tak má zaměřit nejen na estetickou stránku, ale i na otázku průchodnosti pro pěší, maminky s kočárky nebo lidi na vozíku. 

"Přispívá to i k bezpečnosti, je mnoho výzkumů, které říkají, že za jistých okolností je lepší skoro značky nemít, protože ti řidiči jsou obezřetnější. V praktické části se budou kolegové věnovat nejen centru, ale i těm okrajovým částem města," řekl Petr Hlaváček (STAN) - náměstek primátora hlavního města Prahy.

Po vytvoření první verze materiálu chce magistrát úpravy značení vyzkoušet na místech, kde nebudou nutné stavební úpravy. Lokality chce mít město vybrané do března příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu