• Načítám...
>

V Praze proběhla jarní primátorská sbírka potravin

  • 22. března 2024,
  • 8:19,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Primátorská sbírka proběhla tentokrát hned na začátku jarního období. Opět umožnila lidem darovat trvanlivé potraviny, hygienu i krmivo pro zvířata. Finančním obnosem opět přispělo také pražské zastupitelstvo a také společnost Rohlík.cz.

Reklama

Na Mariánské náměstí v Praze mohli lidé přinášet potraviny. Konala se tady opět primátorská sbírka pro potravinovou banku, tentokrát byla velikonoční. Trvanlivé potraviny mohli donést dobrovolníci z řad veřejnosti, ale přispívali i pracovníci pražského magistrátu.

"My jsme otevření všem, samozřejmě jsme rádi za jakýkoliv příspěvek a už od rána vidím, že nosí jednotlivci, rodiny i politici, kteří jdou okolo a samozřejmě jsme za vše rádi, protože nejde o politiku, nejde o nic takového, jde o pomoc lidem, kteří tu pomoc potřebují a to si myslím, že děláme všichni," řekla Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

Kromě jídla se na místě shromáždila také drogerie a dětské potřeby jako plínky a dětská výživa. Lidé ke sběrnému místu nosili také krmivo pro zvířata.

"Většinou ti osamělí senioři tu samotu kompenzují tím, že mají nějaké zvířátko, psa nebo kočku a měli jsme veliký ohlas na to, když jsme na Vánoce rozdávali psí a kočičí konzervy, protože se ukázalo, že lidé v nouzi radši si odepřou sobě, než aby odepřeli svému mazlíčkovi," řekla Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

Sbírka se konala v den, kdy zasedalo pražské zastupitelstvo, finančně přispět tedy opět přišlo i vedení města.

"Praha samozřejmě má povinnost starat se o své občany už od toho dětského věku a to je povinnost, která je zásadní, ale také povinnost, kterou Praha dělá také ráda. Ta suma není malá, my se nechceme chlubit, ale je to tak, že Praha skutečně do této sbírky zásadním způsobem investuje," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

"Můžete nám říci, kam ty věci potom poputují?"

"Odtud ty věci svážíme do našeho centrálního skladu, my teď máme velký areál nově v Líbeznici a tam se to vytřídí, zaeviduje a hned se to bude další den vydávat lidem v nouzi," řekla Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

Podle organizátorů se skupina, která využívá zásob potravinových bank, v čase příliš nemění. Stále potřebují pomoc hlavně samoživitelé a samoživitelky a také osamělí senioři.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu