• Načítám...
>

Divadlo Kalich znovu odhalí své Tajemství

  • 22. března 2024,
  • 13:31,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Divadlo Kalich znovu uvede muzikál Tajemství Dana Landy a protentokrát v novém nastudování. Muzikálové drama těší příznivce od roku 2005 a mělo bezmála 600 repríz. Na jevišti se objeví například Lucie Vondráčková či Šárka Vaňková, Jiří Böhm nebo Jan Komínek a Tomáš Trapl v alternaci se Zbyňkem Fricem. Kostymér Roman Šolc uvedl, že se těší zejména na historické kostýmy. Choreografii pro muzikál vytvořila Linda Rančáková, scénu David Bazika.

Reklama

Divadlo Kalich slaví letos své 25. narozeniny. A k nim si nadělilo malý dárek. Letos na podzim se totiž na jeho jeviště vrací muzikál Daniela Landy Tajemství, a to v kompletně novém nastudování. 

"Rozhodli jsme se tak, protože je to skvělý muzikál, vždy jsme ho měli rádi, jen byl potom tak starý, že jsme ho dali do šuplíku a teď je zase čas ten šuplík otevřít. Já se těším na to, že tam budou tentokrát choreografie, protože jsem fanda choreografií v muzikálech. Miluji to. Bude tam nová hudba, ve smyslu jako předělaná, modernizovaná. Bude to úplně jiné, ale má to ten stejný základ," řekla Mirjam Landa, režisérka.

V hlavních rolích se můžeme těšit na Jirku Böhma v alternaci s Honzou Komínkem a na Šárku Vaňkovou nebo Lucku Vondráčkovou.

"My jsme hráli v původním znění bez titulků v roce 2005, takže se vracíme do stejné řeky, která není stejná," řekla Lucie Vondráčková, herečka a zpěvačka.

"Přičemž Lucka bude hrát zase hlavní roli a já jsem tajemství, protože budu hrát jinou roli," řekl Henrich Šiška alias HEŇO, herec a zpěvák.

"Ano, konstelace budou trošku jiné. Vše se změnilo, my oba máme po dvou dětech a jsme úplně jiní lidé, než jsme byli předtím, ale myslím, že gros tam zůstalo stejné," řekla Lucie Vondráčková, herečka a zpěvačka.

"Minimálně v zákulisí bude bžunda," řekl Henrich Šiška alias HEŇO, herec a zpěvák.

"A na jevišti doufáme, že bude veliké napětí," řekla Lucie Vondráčková, herečka a zpěvačka.

"Nikdy jsme neměli tolik kol konkurzů, protože jsme si chtěli dát záležet a hlavně tento muzikál je výzvou, protože klade nároky na zpěv, herectví, tanec a dost ve stejné míře, což není vždy tak. Lucie Vondráčková v hlavní roli a Šárka Vaňková, to bude myslím skvělá dvojice v té hlavní roli. Moc se na to těším," řekla Mirjam Landa, režisérka.

Premiéra se uskuteční 12. září a představení jsou zatím naplánována do konce roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu