• Načítám...
>

Zoo Praha zahájila 93. sezonu s prezidentem Petrem Pavlem

  • 24. března 2024,
  • 13:48,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Zoo Praha otevřela mongolskou expozici Gobi, představila morčáky paranské, ale především zahájila svou 93. hlavní sezónu. Akce se zúčastnila řada významných osobností a hostů. Asi nejvýznamnější osobností slavnostního dne byl prezident ČR Petr Pavel.

Reklama

Takto Zoo Praha zahájila 93. sezonu. Nechyběly známé osobnosti a davy návštěvníků.

"93. sezonu Zoo Praha dnes zahájil pochopitelně ředitel Zoo Praha a po jeho boku náš zřizovatel primátor hlavního města Bohuslav Svoboda a jeho náměstkyně, která nás má takzvané v gesci, náměstkyně pro životní prostředí Jana Komrsková. Jako vždy zde máme nějaké celebrity, máme zde Marka Němce, slavného herce, který nám s tím vším pomohl," řekl Filip Mašek - tiskový mluvčí Zoo Praha.

"Hraji v takovém seriálu, který má podobný název jako celá tato zahrada, takže možná, že to je i tím a nebo proto, že bydlím blízko. Ať je to tak či onak, tak jsem moc rád, že jsem tady dnes byl a že i přes to, že je takové počasí, tak ti lidé tu jsou. Moc si toho vážím," řekl Marek Němec - herec.

Dlouho očekávaná expozice mongolské fauny s názvem Gobi se v rámci zahájení sezony dočkala svého otevření a že to v pražské zoo pojali velmi slavnostně bylo patrné na první pohled. Pásku u expozice Gobi přestřihl sám prezident Petr Pavel.

"My jsme právě teď dokončili první etapu rekonstrukce těch plání, celé té náhorní plošiny. Když tam vyjedete tou lanovou dráhou nahoru, tak jsou tam takzvané pláně. Koně Převalského přišli první na paškál, protože jde o ikonický druh pro Zoo Praha, my je chováme přes 90 let, vracíme je do přírody, nejen do Mongolska, ale teď je budeme vozit i do Kazachstánu, je to zkrátka druh, který je s tou zoologickou zahradou spjatý od jejího počátku," řekl Filip Mašek - tiskový mluvčí Zoo Praha.

"Já mám pocit, že je to naše národní chlouba. Já si pamatuji od malička, než jsem vyrostl, mám tady s sebou i tátu, tak ten mi od malička říkal, že kůň Převalského je jedinečná věc, že Česká republika má velký zájem na to a je velkým podporovatelem navrácení těchto umírajících koní zpět do přírody. Je to zvíře, které se mnou tak nějak od dětství jde," řekl Marek Němec - herec.

anketa

"Mám ráda koníky, že se na nich může jezdit."

"Mně se hodně líbili."

"A jak se ti líbila expozice Gobi?"

"Také moc."

"Také se mi moc ti koníci líbili a také mě zaujal ježeček ušatý a štír."

"Pochopitelně jsme tu mongolskou expozici nenechali jen koním Převalského, ale doplnili jsme ji ještě o 10 dalších druhů zvířat, takže tam najdete tajuplné pouštní kočky Manuly, k jejichž chovu se vracíme po desítkách let a i toho bájného Olgoje Chorchoje, tedy předobraz tohoto bájného pouštního červa," řekl Filip Mašek - tiskový mluvčí Zoo Praha.

I lanovkou se dostanete k expozici Gobi, která se nachází mezi horní stanicí a občerstvením Obora. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu