• Načítám...
>

Přední fotografové a handicapovaní společně vystavují

  • 16. února 2016,
  • 21:50,
  • PRAHA,
  • Nela Friebová

Když se propojí práce zkušeného umělce a mladého člověka, může vzniknout něco svěžího a umělecky hodnotného. Přesně taková je i výstava, kterou můžete vidět v Topičově salonu.

Reklama

Cesta k radosti. Tou se vydalo několik předních českých fotografů spolu s mladými lidmi ze škol Jedličkova ústavu a vytvořili tak ojedinělou výstavu fotografií.

“Plán na výstavu vznikl asi před půl rokem. Chtěli jsme spojit talentované studenty Jedličkova ústavu a škol, kteří rádi fotí a profesionální české fotografy, aby se studenti mohli posunout dál a dostali cenné rady,” uvedla Irena Fodorová, výkonná ředitelka nadace Jedličkova ústavu.

Talentované studenty učil umění fotografie výtvarný fotograf Roman Blaško, který jim předal spoustu cenných rad.

“Já se snažím je postupně vtahovat do rozhodování, učit se nejen o obsahu, fotografii, technice, historii a světle. Ale taky jak mají zacházet s fotkou dál, aby nezabloudili do slepých uliček, do kterých fotograf, který začíná, často sklouzne,” objasnil Roman Blaško, výtvarný fotograf.

Výstavu Cesta k radosti svými fotografiemi podpořilo i spoustu zvučných jmen jako Jan Saudek, Robert Vano nebo Jiří Všetečka. Výstavou projekt Cesta k radosti nekončí, unikátní díla čeká také dražba.

“Vystavené fotografie se budou dražit 25. února, v podvečer v Topičově salonu. A samozřejmě, bude to podpořeno dobrým pocitem, protože podpoří dobrou věc,” dodala Fodorová.

Výtěžek z dražby půjde na podporu tranzitního programu pro zapojení mladých lidí na pracovní trh.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu