• Načítám...
>

Hurvínek nám představil na výstavě svůj svět

  • 23. prosince 2016,
  • 10:15,
  • PRAHA,
  • Lucie Linhartová

Jedna z nejpopulárnějších loutkových postav slaví 90. Narozeniny. Hurvínka a jeho zábavné příběhy si oblíbila nejedna česká domácnost. Na jeho počest připravilo Divadlo Spejbla a Hurvínka ve spolupráci s Muzeem hlavního města Prahy hravou a interaktivní výstavu.

Reklama

Na výstavě mohou návštěvníci vstoupit do Hurvínkových dárků. Ty se skládají ze tří velkých krabic. Jedu z nich dostal ke svým narozeninám od Máničky, druhou od Bábinky a třetí od Spejbla.

„Ještě tady máme takovou specialitku a to je Žerykova bouda, do které mohou návštěvníci i vlézt připadat si tam jako Žeryk,“ řekl Martin Klásek, umělecký šéf souboru Divadla Spejbla a Hurvínka.

Na výstavě sněti opravdu vyhrají. Můžou se například převléct za Máničku. Ta se poprvé setkala se Spejblem a Hurvínkem v roce 1930. 

„Je tady zajímavé, že tady mohou vidět mnoho podob Hurvínka, ale nejenom jeho, i Spejbla, paní Kateřiny i Žeryka, Máničky samozřejmě jak kostýmově tak celkovou podobou,“ řekl Michal Barták, loutkoherec.

Výstava je velmi interaktivní a návštěvníci se dozví vše o Hurvínkově životě. Mohou si také pohrát s loutkami a vodit si je jako opravdový herci. 

„U Hurvínka já jsem vlastně, teda konkrétně v divadle jsem 26 let a z toho 25 let vodím tohoto malého rošťáka. Je to radost,“ řekl Michal Barták.

Výstavu připravilo Divadlo Spejbla a Hurvínka. 

„Děti nejstarší si pamatují zakladatele divadla Josefa Skupu, což byl první interpret. Já už teda v tom divadle jsem 42 let a velice dlouho už interpretuji oba dva naše protagonisty,“ řekl Martin Klásek.

Výstavu Ať žije Hurvínek nabízí Muzeum hlavního města Prahy na Florenci denně kromě pondělím do 19. února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu