• Načítám...
>

Praha schválila smlouvu s Bohemkou

  • 27. ledna 2017,
  • 12:01,
  • PRAHA,
  • Barbara Kirchnerová

Fotbalový klub zůstane v Dolíčku, rozhodlo se o tom na 1. letošním zasedání zatupitelstva hlavního města. Tento stadion více téměř 6 let provází nejistota. V minulém roce se však hlavní město rozhodlo pro jeho odkup, a tak se stadionu i fanouškům fotbalu blýská na lepší časy.

Reklama

Pražští zastupitelé schválili smlouvu s fotbalovým klubem Bohemians Praha o pronájmu stadionu Ďolíček. Hlavní město už před více jak 10 měsíci rozhodlo o odkupu stadionu a podpis smlouvy už je posledním krokem k uzavření této situace.

„Smlouva bude platná okamžitě po jejím podpisu. Nemáme důvod tento krok odkládat s tím, že v memorandu s Prahou 10 máme ještě nějaké body, které musíme společně vyřešit. My tam máme termín do konce srpna 2018, abychom zrealizovali a vypořádali všechny věci, které se týkaly memoranda,“ řekl Karel Grabein Procházka, zastupitel hl. m. Prahy.

Nájemné stadionu bude ve výši 1,5 milionu korun ročně s tím, že je stanovena inflační doložka a v případě větších investic ze strany Prahy by se mohlo jednat o vyšším nájmu.

„Je naší zodpovědností v případě, že by tam byl nějaký havarijní stav nebo se stala nějaká událost, tak my se musíme starat. A v případě nějaké větší investice je dobré mít rozvázané ruce proto, aby se to dalo promítnout do toho nájmu,“ řekl Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy.

Schválením smlouvy udělalo radost hlavně fanouškům fotbalu.

„Určitě jsme všichni spokojeni. Jako skalní fanoušci jsme vděční jak Městské části Praha 10, tak Magistrátu hl. m. Prahy za to, že konečně přišel na řadu sport. Myslím si, že pro fotbal a pro sport jako takový v České republice je to jen plus,“ řekl Tomáš Prouza, fanoušek.

Podle některých zastupitelů by se ale hlavní město mělo do budoucna zamýšlet i nad novou koncepcí sportu.

„To znamená, jestli v současné době Praha, která má více fotbalových stadionů, neměla některé kluby sjednotit,“ řekl Alexandr Bellu, zastupitel hl. m. Prahy.

O Ďolíčku se jedná už od roku 2011. Nyní už je ale celá situace pravděpodobně nadobro vyřešena a sportovci se tak budou moci plně věnovat pouze fotbalu

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu