• Načítám...
>

Chytré mobily využívají i městské části

  • 27. února 2017,
  • 20:44,
  • PRAHA,
  • Redakce

Většina městských částí Prahy využívá mobilní aplikace, díky nimž jsou jejich obyvatelé informováni o aktualitách, kontaktech na pracovníky úřadu či o kulturních a sportovních akcích. Lidé mohou jejich prostřednictvím upozornit na díru v chodníku či nepořádek u kontejnerů.

Reklama

Mobilní aplikace se stávají běžnou součástí našeho života. Také městské části se přizpůsobují tomuto trendu. Například Praha 3, 6, 7 a 10, nebo třeba Praha 22, už mají své mobilní aplikace.

Martin Churavý, tiskový mluvčí MČ Praha 6, uvedl: „Tu mobilní aplikaci s názvem Šestka v mobilu už používáme od roku 2013. Od té doby si jí do svých telefonů stáhlo zhruba tisíc místních občanů. Tato aplikace slouží k tomu, by jim zprostředkovala ty nejdůležitější, nebo nejpoptávanější služby našeho úřadu.“

Petra Vaňková, odbor komunikace MČ Praha 22, uvedla: „Kromě aktualit, kontaktů, běžných životních situací, se kterými se lidé potkávají, v ní najdou možnost zaslat nám na radnici podněty.“

Mobilní aplikace Prahy 22 využívají například i polohu, kde uživatel fotil, takže stačí vyfotit nešvar a odeslat ho. Úřad dostane přesnou polohu a pak může v rámci svých kompetencí zjednat nápravu.

„Podněty, které nám občané zaslali, zůstanou v aplikaci uložené včetně našich reakcí na ně, takže si je všichni mohou prohlédnout,“ uvedla Vaňková.

Praha 11 spustí aplikaci do dvou měsíců a spolupracuje na ní také Praha 8, nebo Praha 3.

Michaela Luňáčková, tisková mluvčí MČ Praha 3, sdělila: „My se touto myšlenkou zabýváme, protože si uvědomujeme, že stále více lidí používá chytré telefony, nebo tablety a stále častěji se používají spíše aplikace, než třeba webové stránky. Proto chceme občanům vyjít vstříc abychom je mohli přes telefon rychle informovat třeba o nějakých mimořádných situacích.“

Mobilní aplikace jsou zkrátka součástí našeho života, takže i zbylé části Prahy se zřejmě tomuto trendu dříve nebo později přizpůsobí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu