• Načítám...
>

Zlatý erb a Junior erb zná své pražské vítěze

  • 30. března 2017,
  • 22:22,
  • PRAHA,
  • Nela Štefanová

V prezidiu primátoky hl. m. Prahy proběhlo slavnostní vyhlášení krajského kola v soutěži Zlatý erb a Junior erb. Nápad uspořádat tuto soutěž vznikl již na konci minulého století v hlavě Jana Savického. Od té doby počet soutěžících neustále rostl, v roce 2002 byl Zlatý erb oceněn jako finalista prestižní ceny ve Švédsku.

Reklama

Praha vyhlásila vítěze krajského kola soutěže Zlatý erb. Soutěžící byli ve třech kategorií ocenění za nejlepší webové stránky a elektronické služby městských částí a obcí.

,,Jsem rád, že se mohu zde účastnit a věřím tomu, že vítězové postoupí do celorepublikového kola a doufám, že tak získáme nějaké ceny za Prahu," řekl Lubor Hadrava, radní hl.m. Prahy. 

Soutěž Zlatý erb vyhlašuje spolek Český zavináč. Při hodnocení jednotlivých webových stránek je kladen hlavní důraz především na obsah a aktuálnost webu nebo také na jeho užitečnost pro návštěvníky stránek. Letos se konal již devatenáctý ročník.

,,Již jsem po třetí vyhráli 1.místo. Já osobně jsem na to velmi pyšný a velký můj dík patří zaměstnancům úřadu, kteří ho spravují. Tak my máme poměrně excelentní systém vyhledávání informací na webových stránkách, kde občané, pokud přijdou na náš web, tak hned na první dobrou si vyhledají cokoliv, co potřebují," řekl Radomír Nepil, místostarosta MČ Praha 8.

,,V letošním ročníku jsme získali druhé místo. My jsme se snažili webové stránky uzpůsobit podle toho, jak byly nejvíce navštěvované některá místa na našich webových stránkách tak, aby byly uživatelsky co nejvíce příjemné, aby byly maximálně intuitivní," řekla Ivana Cabrnochová, radní MČ Praha 10.

Od roku 2011 se v Praze také koná soutěž Junior erb, kam se mohli se svými webovými stránkami přihlásit mladí tvůrci. Letos se do soutěže přihlásilo celkem deset projektů. První místo vyhrál Tomáš Jareš, který obnovil webové stránky základní školy, kterou navštěvuje.

,,My jsme měli původní stránky z roku 2012, ale už byly takové dosluhující. Ta aktualizace byla problémová, takže proto jsou po pěti letech nové stránky. Plánuji určitě se tomuto dál věnovat, protože celkově v počítačích, IT a informatice je budoucnost," řekl Tomáš Jareš, 1. místo Junior erb. 

Vyhlášení výsledků celostátního kola se bude konat v Hradci Králové 3. dubna 2017.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu