• Načítám...
>

Káranský vodovodník slavil velký úspěch

  • 28. května 2017,
  • 21:53,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

V Káraném měl premiéru Káranský vodovodník. Pražské vodovody a kanalizace zorganizovaly tuto sportovně charitativní akci pro všechny, kteří si rádi zasportují v čisté krajině. Připraveny byly cyklistické, běžecké i chodecké trasy. Účastníci si také mohli prohlédnout úpravnu vody v Káraném a doplnit si znalosti o tématech souvisejících s pitnou vodou.

Reklama

V Káraném nejspíš vznikla nová sportovní tradice spojená s charitou. Káranský vodovodník inspiroval ke sportovním výkonům jak cyklisty, tak chodce a jeho první ročník se natolik vydařil, že už nyní se všichni těší na ten další.

,,Káraný uvítá, když se z vodovodníka stane tradice, protože tady v okolí je cyklistika a pěší turistika velmi oblíbená a my, za obec můžu říct, budeme rádi, když se ta akce bude opakovat," řekla Barbora Krejčí, starostka Káraného.

,,Káranský vodovodník byl perfektní, úžasný. To počasí, ta atmosféra," řekla Šárka Menclová, předsedkyně TJ Jizera Káraný. 

Vodovodník nebyl ale zdaleka jen sportovní akcí. Na své si na zdejším hřišti přišly i rodiny s dětmi. 

,,Na Káranském hřišti jsme připravili odpolední program pro děti. Máme tady hry, které se týkají vody a ekologické soutěže. Na třetí hodinu máme připravené králíčky, tzv. králičí hop," řekla Jitka Fialová, manažerka Útvaru komunikace a marketingu PVK. 

Součástí akce byly i prohlídky Káranské Úpravny vody.

,,Krátce se zmiňuji o historii vodárny, která je už více jak sto let. O tom, proč začala vlastně sloužit jako první vodárna pro Prahu. Potom vlastně o tom, jak se ta voda získává," řekl Ladislav Herčík, manažer Úpravny vody Káraný. 

Káranský vodovodník ale nepřinesl radost jen svým účastníkům. Bude ji rozdávat dál přes obecně prospěšnou společnost asistence. Ta od Pražských vodovodů a kanalizací dostala sto korun za každého účastníka závodu. Byly jich čtyři stovky, a tak vodaři trochu zaokrouhlili směrem nahoru.

,,Díky této podpoře můžeme realizovat služby pro 250 lidí s postižením v Praze a okolí, a moc nás těší tato spolupráce, která je již delší dobu," řekl Michal Prokšík, fudraiser Asistence, O.P.S.

Káranského vodovodníka si vodárna v Kárané skutečně zaslouží. Díky němu je dnes už o několik stovek více lidí, kteří vědí, že vodárna v Káraném zásobuje Prahu pitnou vodu už od roku 1914.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu