• Načítám...
>

Odstartoval pochod Po stopách kněze Petra

  • 5. června 2017,
  • 12:14,
  • PRAHA,
  • Barbara Kirchnerová

V Praze odstartoval už 11. ročník putování na počest svátku Corpus Domini a záštitu této akci poskytl i Magistrát hlavního města. Před začátkem putovní cesty se tak sešlo vedení Prahy s účastníky akce "Po stopách kněze Petra z Prahy do Orvieta".

Reklama

V sobotu 3. června odstartoval 11. ročník akce Po stopách kněze Petra z Prahy do Orvieta. Před samotnou cestou se konalo na Staroměstské radnici přijetí účastníků tohoto putování.

"Je to na oslavu svátku Corpus Domini, což je tradiční katolický svátek, který se slaví 752 let. My to jdeme proto, abychom uctili tento svátek a chceme dokázat to, že víra je jen jedna “ řekl Vladimír Drábek, organizátor akce.

"Tento svátek byl znovu uveden do historických souvislostí v roce 2000. My můžeme říct, že ten letošní 11. ročník je příjemným pokračováním. Já věřím, že budeme mít příležitost se s těmito poutníky setkat i v příštím roce," řekla Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky hl.m.Prahy.

Tato cesta začala štafetovým během, kdy přibližně 12 účastníků akce uběhlo kolem 100 kilometrů denně.

"Před dvěma lety jsme se rozhodli, že to změníme. Přeci jen charakter té myšlenky spíše odpovídá putování z Prahy do Orvieta. Je to cca 12 kilometrů," řekl Vladimír Drábek.

"Je potřeba těmto poutníkům popřát hodně zdraví, štěstí, energie, a aby došli do Orvieta všichni v pořádku," řekla Eva Kislingerová.

Celou cestu poutníci ujdou za 15 dní v patnácti etapách a v nohách mají 500 kilometrů s tím, že zbytek projíždí doprovodným vozidlem.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu