• Načítám...
>

Vltava v letních dnech láká na paddleboarding

  • 7. srpna 2017,
  • 16:19,
  • PRAHA,
  • Nela Štefanová

Jednou za čas se objeví sport, který uchvátí snad každou věkovou kategorii. Je jím třeba paddleboarding, který je velmi podobný surfingu. A fakt že v Čechách nemáme moře vůbec nevadí. Na hladině Vltavy si lze tento vodní sport zkusit . Kromě zlepšení smyslu pro rovnováhu přináší paddleboarding v teplých dnech i příjemné osvěžení.

Reklama

Vodní sport, který je obzvláště oblíbený v letních měsících. Tak to je paddleboarding.

"Paddleboard je takový větší surf, který je určen k tomu, aby se na něm dalo jezdit jak po hladké vodě, tak na vlnách. Je to pohyb na vodě na surfu, pomocí dlouhého pádla. Ten pohyb je takový, že člověk na něm stojí, vzpřímeně pádluje a tím se pohybuje po té vodní hladině," řekl Petr Hozák, provozní ředitel Žlutých lázní.

Paddleboarding není omezen věkem a tak tento sport může zkusit každý.

"Dá se říci, že se to dá provozovat v jakémkoli věku. Mohou na tom jezdit děti, senioři, ten sport je výborný v tom, že to nijak nezatěžuje organismus, ty pohyby jsou tam plynulé, na rozdíl třeba od běhání, kde trpí klouby. V tomto sportu je to takové, že ty pohyby jsou plynulé," řekl Petr Hozák.

Kromě zlepšení fyzické kondice tento vodní sport přináší také relax.

"Pro úplné začátečníky, které zde učíme, tak jim radíme, aby si na začátek třeba klekli a zkusili nejprve jízdu v kleče, aby si osahali to, jakým způsobem je to prkno stabilní. Po chvilce se mohou postavit a pádlovat vzpřímeně," řekl Petr Hozák.

"Paddleboard jsem vyzkoušela poprvé letos v červenci, kdy mě můj muž překvapil a na dovolenou k moři ho vypůjčil na celých 14 dní. Takže tam jsem to zažila, vyzkoušela jak na rovné hladině, tak na vlnách a uchvátilo mě to," řekla Anna Semianová, paddleboardistka.

Paddleboarding můžete vyzkoušet například na vlnách Vltavy ve Žlutých lázních, kde si lze surf i pádlo půjčit. A protože je příjemnou součástí paddleboardingu i plavání, nezapomeňte si doma plavky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu