• Načítám...
>

Auta na náplavce založila novou tradici

  • 1. září 2017,
  • 14:47,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Pod taktovkou Světa motorů na pražských vltavských náplavkách mezi Železničním a Palackého mostem zaparkovaly nejmodernější vozy dvaceti značek. Samozřejmě s důrazem na modely bezpečné a hlavně přátelské k životnímu prostředí.

Reklama

Auta toužící předvést, že se mohou snoubit s přírodou a nevadit městu a to na obou březích Vltavy i s bohatým doprovodným programem, takto zorganizovali lidé z časopisu Svět motorů a získali i podporu představitelů dotčených MČ a pražského Magistrátu.

"Praha 5 převzala záštitu nad touto akcí a myslím si, že ji podpořila účastí celé řady svých zastupitelů i členů rady. Musím říci, že to všichni považují za významnou akci," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

"Praha 2 podpořila tuto akci, jsme rádi, že se děje taková ta netradiční velkolepá akce i na našem břehu, nejen na Praze 5 a budeme doufat, že tomu bude i do budoucna," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

"Tato celá akce na náplavce je o tom, že se ukazují nová bezpečná auta, která mají senzory, které umí chodcům i cyklistům zastavit, aby nedošlo ke srážce, nebo zde jsou elektromobily, které jsou ohleduplnější k městu," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

"Nápad vznikl už před dvěma lety, to jen jak jsme o něm dál a dál mluvili, tak se rozrostl do dnešní podoby, a tím pádem padl až do roku 2017. Jsme rádi, protože ten rok 2017 je rokem, kdy svět motorů slaví ve skutečnosti 70. narozeniny," řekla Libuše Šmuclerová, generální ředitelka Czech News Center.

"Je to nápad, na který přišel můj kolega Petr Benzl, šéfredaktor časopisu Auto Tip. Přemýšleli jsme, zda na ní máme nebo nemáme sílu. Nakonec jsme tu akci uskutečnili. Trvalo nám to skoro dva roky, protože se nám první rok nepovedl, protože jsme neměli všechna povolení, tak jak je to tady zapotřebí. Těch povolení je neskutečné množství," řekl Zbyšek Pechr, šéfredaktor Světa motorů.

Ale nejde jen o auta. Ve hře je i život pražských náplavek.

"Každá takto povedená akce přitahuje občany a turisty, a otevírá povědomí občanů a návštěvníků Prahy 5 o tom, že tu Prahu dokážou vidět také z jiného břehu, než je náplavka, ze které právě natáčíme," řekl Petr Lachnit.

"Když se dějí akce, tak z náplavky žijí a lidé se zde potkávají," řekla Alexandra Udženija.

Prvnímu ročníku výstavy Auta na náplavce sice trochu nepřálo počasí, ale i tak je jasné, že Praha nejspíše získala další typicky pražskou každoroční akci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu