• Načítám...
>

Startup World Cup proběhl v pražské Lucerně

  • 18. října 2017,
  • 20:07,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Ve Velkém sále pražské Lucerny bylo zahájeno velké regionální finále světového poháru startupů Startup World Cup. Účastní se ho více než 300 začínajících firem - tzv. startupů z 20 zemí světa. Přihlášení soutěžící bojují o postup do finále a možnost získat až 1 milion dolarů na rozjezd svého podnikání.

Reklama

Primátorka hlavního města Adriana Krnáčová oficiálně zahájila regionální kolo soutěže inovativních nápadů a začínajících firem ve Velkém sále Lucerny. Pražského kola světového poháru startupů Startupu World Cup se přitom zúčastnilo přes 300 startupů z více než 20 zemí světa.

"Součástí tohoto eventu je Startup World Cup regionální finále globální soutěže, ve které vybíráme startup, ten nejlepší, který nás bude reprezentovat - střední Evropu v Americe v Silicon Valley," řekla Radka Horáková, marketingová ředitelka UP 21.

"Chceme, abychom sem lákali společnosti s přidanou hodnotou. To jsou právě technologické společnosti. Tyto akce, které se konají, otevřou Prahu celému světu. Ukáže, že se tady konají velké akce. Proto to tady startupisté mají rádi, protože tady jsou podmínky, investoři a dostanou veškerý servis," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

V rámci pražského regionálního kola Startup World Cup bylo připraveno 3x200 000 amerických dolarů pro tři začínající firmy, které mohou tuto dotaci získat a to díky soutěžní kategorii Fundlift Award.

"My jsme z těch 50 projektů vybrali 3 projekty, které dostanou tu cenu. Všechno to jsou technologické projekty, které už mají ten produkt ověřený trhem a potřebují růstový kapitál. Je to projekt Angee, mySASY a Vistag. Angee je taková mašinka, která hlídá bezpečnost domova. MySASE je projekt, který vám pomoci náramku zjišťuje, jak vaše tělo reaguje na sportovní zátěž a jak můžete trénovat do budoucna a Vistag je platforma, která pomůže tagovat různé produkty, takže si to velmi šikovně jako uživatel můžete naklikat a podívat se konkrétně, jak ten produkt vypadá, kolik stojí a informace o něm," řekl Radek Musil, ředitel Fundlift.

V celosvětové startupové soutěži Startup World Cup 2018 se potkávají ti nejlepší a nejvíce inovativní projekty z celého světa. Vítěz se kvalifikuje do celosvětového finále v Silicon Valley v americkém San Franciscu, kde bude soutěžit o hlavní výhru v podobě investice ve výši 1 milionu amerických dolarů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu