• Načítám...
>

Jinonická čtvrť Waltrovka se proměnila

  • 19. října 2017,
  • 17:26,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Revitalizovaný prostor po bývalé továrně na výrobu světově známých českých leteckých motorů v pražských Jinonicích - Waltrovka, byl slavnostně otevřen. Nově revitalizovaný prostor nabízí kromě kancelářských a administrativních budov i klasické rezidenční bydlení.

Reklama

Primátorka hlavního města, Adriana Krnáčová, slavnostně otevřela nové rezidenční a administrativní centrum v pražských Jinonicích, Waltrovka. 

"Právě na tomto projektu je vidět, jak veřejná správa s developerem může spolupracovat pozitivně. Je vidět, že ta spodní část tady budou obchody a nebude to jen noclehárna nebo pracovna, ale bude to funkční náměstí, kde lidé budou moci žít," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

"My městu a TSK děkujeme, protože bez jejich investic a spolupráce bychom nebyli takto, řekněme, nadčasově a velkoryse zainvestovat infrastrukturu," řekl Marek Dospiva, spolumajitel PENTA a spol. 

"Celkově jsme zde realizovali 5 stavebních projektů. Posledním byla právě ta lávka, která je za mnou, která spojuje toto náměstí s metrem Jinonice," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

"Moudrý investor umí být velmi flexibilní, umí připravit projekty, které jsou vhodné a revitalizovat staré areály a haly, které se nevyužívají. Zároveň je to dostupné od MHD, v tomto případě od metra, což je pro mě velmi důležité, že můžeme veřejnou dopravu, která sem stejně jezdí, propojit s novým velkým areálem," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy. 

Nově vytvořené náměstí v prostoru komplexu Waltrovka je osazeno i symbolickými sochami Davida Černého.

"Tuto sochu jsem chtěl dělat už dávno, byl to hodně starý návrh. Potom jsem se o tom bavil s Jakubem Ciglerem, který říkal, že bude rekonstruovat Aviaticu. Tak jsem mu řekl, že je to perfektní, že mám takový vtipný návrh, který k tomu úplně náhodou velice sedí," řekl David Černý, sochař.

Kombinace koňského těla a leteckého motoru?

"Ono se to jmenuje Horse Power. A ještě ke všemu jsou to pegasové. Ten fór je v tom, že se tady vyráběl známý Walter motor, který se jmenoval Pegasus," dodal David Černý.

Projekt revitalizace jinonické Waltrovky je investiční akcí v hodnotě 5 miliard korun. Zároveň je to ovšem také velmi dobrý příklad kvalitní spolupráce mezi soukromým investorem a hl. m. Prahou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu