• Načítám...
>

Projekt Zdravé město ocenil ty nejlepší

  • 8. prosince 2017,
  • 22:26,
  • PRAHA,
  • Tomáš Mladějovský

Na 24. konferenci Národní sítě Zdravých měst České republiky byli oceněni nejlepší starostové, primátoři a hejtmani. Tedy ti, jejichž obce, města a regiony se nejúspěšněji zapojily do tohoto projektu zaměřeného na strategické řízení, kvalitu úřadů, udržitelného rozvoje nebo do ostatních bodů programu, jako je třeba ekologie nebo zapojování veřejnosti do života v místě, ve kterém žije.

Reklama

24. konference Národní sítě Zdravých měst se zabývala další strategií obcí, měst a regionů. Jejich představitelé si tu předávali zkušenosti s uskutečňováním svých cílů v praxi.

"My jsme tady měli dnes možnost se seznámit se zkušenostmi desítek měst a regionů z celé republiky. K tomu slouží ta Národní síť Zdravých měst nejvíce," řekl Petr Švec, ředitel Národní sítě Zdravých měst ČR.

Projekt Zdravá města se zrodil v roce 1986. O dva roky byl oficiálně vyhlášen a Česká republika se do něj zapojila v roce 1994, kdy 11 starostů založilo asociaci Zdravých měst a obcí.

"Ono se nám to za ta léta maličko rozrostlo, což je fajn. V současné době máme 130 členů z celé republiky," řekl Petr Švec.

V kategorii skokan roku byla oceněna 3 města a také 2 MČ hlavního města Prahy. Právě mezi nimi byla i MČ Praha 12.

"Jakékoliv ocenění člověk přivítá, protože dnes jich už zas tolik není. Díky tomu, že dostáváme nějaké ocenění, tak nás to naopak povzbuzuje k další činnosti a k tomu, že ty kroky, které podnikáme, tak děláme správné," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

"My jsme se pustili do vnitřních auditů ve 4 oblastech - doprava, udržitelná výroba a spotřeby, životní prostředí a veřejná správa," řekl Jiří Hladovec, koordinátor místní Agendy 21 MČ Praha 12.

V současné době má Národní síť Zdravých měst v České republice 130 členů. S regionálním vlivem na 2152 měst a obcí s téměř 5, 5 miliony obyvatel. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu