• Načítám...
>

Ďolíček bude patřit definitivně městu

  • 15. prosince 2017,
  • 17:20,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha schválila změnu smlouvy umožňující odkup Ďolíčku. Problém na kterém se odkup vršovického stadionu zasekl se týká trafostanice, která není zaznamenána v katastru nemovitostí. Rozhodnutí zastupitelstva znamená, že by se tak brzy měl stát stadion Bohemians Praha majetkem hlavního města.

Reklama

Zastupitelé na svém prosincovém jednání dali předčasný dárek všem fanouškům fotbalistů Bohemians Praha. Schválili úpravy kupní smlouvy Ďolíčku. Nic by tak nemělo bránit tomu, aby se stal Vršovický stadion majetkem města. 

"My jsme od loňského března byli neustále v jednání s prodávající stranou o tom, jak bychom celou tu transakci dotáhli do konce. Objevil se tam určitý problém, kdy nám katastr nezapsal kupní smlouvu, a to z titulu, že jedna z těch nemovitostí, řekl bych úplně marginálních, neměla svého vlastníka," řekl Karel Grabein Procházka, radní hl. m. Prahy.

Problém, na kterém se transakce zasekla, byla trafo stanice. Zastupitelé tak museli schválit dodatek ke kupní smlouvě, aby šlo v transakci pokračovat. 

"My dnes žijeme v nejistotě, že je nám každý rok jakoby vyhrožováno, že vlastně končíme, a že se změní charakter té stavby, že nebudeme mít kde hrát. Doufám, že dnes se schválila změna, která projde přes katastr, a že se dokončí celá ta transakce a klub bude mít konečně jistotu pro další budoucnost a vývoj," řekl Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians Praha 1905.

O odkupu stadionu jedná vedení metropole už od roku 2011. Teď by snad definitivně měl být Ďolíček hlavního města. Praha za sportoviště zaplatí více než 121 milionů korun. 

"Přišla jsem sem tak, jako minulý rok jsem chodila, abych podpořila tím potleskem, že jsme to vyhráli zatím. Díky za to, protože já tam chodím 10 let, prodávám dokonce časopis Klokan a je mi 75 let, a celá ta Bohemka mě prostě udržuje v takové energii a v takovém stavu, že mám pocit, že je mi 50," řekla Marie Vomelová alias babi Majka, fanynka Bohemians Praha 1905. 

Po odkupu počítá vedení metropole s tím, že by se také mělo začít s postupnou rekonstrukcí zázemí stadionu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu