• Načítám...
>

Krajské kolo ekonomické olympiády bylo v Praze

  • 8. února 2018,
  • 16:59,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Více než 10 000 studentů ze dvou set třiceti pěti škol, to je letošní účast v celostátní ekonomické olympiádě - soutěži v ekonomii a financích. V budově Krajského úřadu Středočeského kraje proběhlo krajské kolo, kterého se zúčastnilo 57 studentů středních škol ve Středočeském kraji.

Reklama

Ekonomická olympiáda je celorepubliková soutěž ve znalostech z ekonomie a financí. Je určena studentům středních škol a vychází přitom z rámcových vzdělávacích programů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a svým pojetím přispívá k dalšímu rozvoji klíčových schopností a znalostí studentů v tomto oboru.

"My se hodně bavíme a diskutujeme o inkluzi, jak začleníme žáky s různými potížemi do vzdělávacího systému, ale samozřejmě tyto programy vyžadují hodně finančních prostředků a já si myslím, že tato olympiáda by mohla vygenerovat jedince, kteří by nám na ty projekty v budoucnu vydělali," řekl Zdeněk Seidl, radní Středočeského kraje.

Cílem ekonomické olympiády je vyhledávat mezi českými středoškoláky nejnadějnější budoucí ekonomy, a ty v jejich rozvoji dále podporovat, rozvíjet a vytvořit jim dobrý odrazový můstek pro další studium, praxi a kariéru. Otázky do soutěže a koncepci ekonomické olympiády spoluvytváří ekonomové a odborníci z Institutu ekonomického vzdělávání a ČNB.

"Co se týče vítězů krajských kol, tak pro ně je největší ocenění, že se dostanou do finále, kam postupuje 50 studentů, kde dostanou všichni nějaké ocenění, už jen za ten postup. Potom samotné finále bude probíhat v ČNB, která je spolupořadatel ekonomické olympiády," řekla Michala Stupková, koordinátorka krajských kol EO, INEV.

"Jak velký je zájem ze strany škol a studentů o ekonomickou olympiádu?"

"Obrovský. Letos je to druhý rok a do školního kola se přihlásilo přes 10 000 studentů a je to 235 středních škol," řekla Michala Stupková.

Celonárodní ekonomická olympiáda poskytuje studentům možnost přímého propojení s ekonomy a experty, kteří je mohou na jejich studijní a kariérní cestě inspirovat a podporovat. Kromě toho studenti mohou také vyhrát velmi zajímavé stáže a hodnotné ceny. Všichni finalisté získají také doporučení ke studiu na VŠ. Výsledky jednotlivých krajských kol budou vyhlášeny 22. února letošního roku.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu