• Načítám...
>

Pražané si brzy užijí tři nové zimní stadiony

  • 10. února 2018,
  • 20:04,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Reklama

Záliba v bruslení a ledního hokeje v Praze neustále roste. V současné době se proto v metropoli staví či plánuje postavit tři zimní stadiony. Celkově jich je v Praze 9. Přesto je to podle odborníků velmi málo.

"Praha má strašně málo kluzišť. V České republice je 150 kluzišť. Toho ledu není nikdy dost a poptávka je úžasná. Kdekoli se postaví stadion a kdykoli se otevře, tak je naplněno,“ řekl Slavomír Lener, manažer české hokejové reprezentace.

Asi nejblíže k otevření má areál ledových sportů, který se staví na Jižním městě.

„Projekt by mohl být dokončen na konci roku 2018,“ řekl Jan Říčař, radní MČ Praha 11.

Zde v prostorách ZŠ Ke Kateřinkám bude postaven nový zimní stadion. Kromě běžných sportovních aktivit nabídne i ledovou plochu pro curling.

„Pražané se mohou těšit na dvě vnitřní hřiště, jedno pro hokej a pro běžné bruslení, druhé potom pro curling, poté na fitness zónu, relaxační zónu, rehabilitační zónu, restauraci a venku potom tři multifunkční hřiště a běžeckou dráhu,“ řekl Jan Říčař.

Další multifunkční sportovní areál s ledním kluzištěm a bazénem bude ve Vinoři. Tady se však čeká na posvěcení od Magistrátu hlavního města.

„Výstavbu brzdí trošku liknavost magistrátních úředníků dokončit projednání změny územního plánu,“ řekl František Švarc, starosta MČ Praha – Vinoř.

Přesně v těchto místech v Praze – Vinoři by měl vyrůst nový zimní stadion, který by měl nabídnout kvalitní zázemí i pro profesionální hráče ledního hokeje.

„Bude obsahovat hřiště na beachvolejbal a nohejbal, horolezeckou stěnu a další možnost sportování a využití volného času,“ řekl František Švarc.

Investici do sportovišť plánuje i magistrát. Nyní probíhá diskuze o budoucnosti zimního stadionu na Výstavišti v Holešovicích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu