• Načítám...
>

Blíží se 25. ročník Febiofestu

  • 28. února 2018,
  • 13:01,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Už 15. března začne jedna z největších filmových přehlídek u nás, festival Febiofest. Letošní festival nabídne návštěvníkům přes 160 filmů. Jelikož bude tento ročník už pětadvacátý, můžete se těšit i na programovou sekci, která nabídne to nejlepší, co jste mohli za dvacet čtyři předchozích let na festivalu vidět.

Reklama

Už za pár dní odstartuje jubilejní 25. ročník Febiofestu. Návštěvníky opětovně čeká řada filmových zážitků.

"Máme v programu přes 160 filmů, takže si myslím, že tam něco pro sebe najde úplně každý. My se snažíme vybírat filmy od zábavných komedií až po horory nebo dokumenty," řekla Anna Kopecká, programová ředitelka Febiofestu.

Můžete se těšit třeba na dokument o Ericu Claptonovi nebo o newyorské knihovně. Čeká na vás ale řada jiných programových sekcí.

"Zmíním jen ty nejpopulárnější. Sekce Central park, o které říkáme, že do ní můžete jít s celou rodinou a každý by si měl ten program užít. Většinou jsou to distribuční předpremiéry. Další zajímavá sekce je Masters, což je sekce, ve které se představí nové filmy už slavných režisérů jako je třeba Roman Polanski nebo Wim Wenders, tam jsou takové dvě perličky. První z nich je úplně poslední film íránského filmaře Abbase Kiarostamiho 24 obrazů," řekla Anna Kopecká.

Druhou perličkou pak bude film Out 1 francouzského režiséra Jacquese Rivetta. Ten trvá 729 minut.

"Vzhledem k tomu, že máme letos 25 let výročí, tak jsme udělali speciální sekci Best of a to je sekce 10 filmů, které byly poprvé uvedeny na festivalu za celou dobu jeho existence a které kromě toho, že jsou kultovní, slavné a chválené kritikou, tak jsou velice populární mezi diváky. V této sekci jsme spolupracovali se stránkami ČSFD," řekla Anna Kopecká.

K Febiofestu samozřejmě patří i bohatý doprovodný program. Ten se letos odehraje například v Klubu FAMU nebo Radost FX.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu