• Načítám...
>

Protipovodňová opatření v Nedvězí byla oceněna

  • 9. dubna 2018,
  • 22:03,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Protipovodňová opatření v Nedvězí na okraji Prahy jsou vodohospodářskou stavbou roku 2017. Revitalizace pobřeží Rokytky uspěla ve své kategorii u investic pod 50 milionů korun.

Reklama

Radní Jana Plamínková v rámci mezinárodního Dne vody převzala ocenění za protipovodňová opatření v Nedvězí. Ti si odnesli cenu za vodohospodářskou stavbu roku 2017. 

"Uspělo to v kategorii menších protipovodňových děl do 50 milionů korun. Tato stavba na Rokytce stála asi 18 milionů korun a ze srovnání fotografií, jak to vypadalo v Nedvězí předtím a potom, je vidět, že tam došlo k takové velmi citlivé úpravě koryta Rokytky tak, aby neškodila, aby se nerozlévala, aby to zlepšilo situaci estetickou i funkční," řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy.

Koryto řeky Rokytky se během revitalizace kompletně proměnilo. 

"Původní betonové koryto o malé průtočnosti nahradilo nové opevnění z kamenů, jako přírodního charakteru," řekl Vlastimil Vilímec, starosta MČ Praha - Nedvězí.

Původní most přes Rokytku fungoval při zvýšené hladině jako překážka a voda se tak hromadila přímo na návsi obce.

"Při těch povodních v roce 2013 tady zasahovali hasiči a tyto domy v blízkosti byly ohrožené. V tom můstku se zvýšila díky nové konstrukci průtočnost," řekl Vlastimil Vilímec. 

Díky protipovodňovým opatřením by teď v Nedvězí měli bez problémů zvládnout i padesátiletou vodu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu